Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 5. 3. 2024.

| Hronika

Vršnjačko nasilje u Gimnaziji u Pirotu, napadaču određen pritvor

Autor:Jelena Canić Milanović, Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Početak obeležavanja od 19 sati u Gimnaziji
Napad se dogodio u dvorištu škole tokom odmora; foto: Lj. F.

U školskom dvorištu pirotske Gimnazije 17-godišnji učenik trećeg razreda napao je fizički svog druga iz odeljenja i povredio ga. Direktorka Gimnazije kaže da su svi nadležni obavešteni i da su započete sve istražne radnje u školi. Iz Višeg suda u Pirotu saopštavaju da je sudija za maloletnike napadaču odredio pritvor i da mu se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje.

Ovaj slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se juče, a kako saznajemo, napadu nisu svedočili nastavnici i školski policajac koji inače dežuraju u dvorištu.

Direktorka Gimnazije Ivana Kostadinović potvrđuje za Južne vesti da se došlo do napada i napominje da su odmah reagovali onako kako protokoli nalažu.

Nemio događaj se dogodio juče u školskom dvorištu dok je trajao odmor. Istog sekunda škola je reagovala onako kako nam nalaže zakon i protokol. Odmah smo prijavili slučaj nasilja trećeg nivoa na platformi "Čuvam te". Obavešteni su svi nadležni u ovim situacijama, od javnog tužilaštva, Centra za socijalni rad, do Školske uprave Niš i Ministartsva prosvete. Započete su istražne radnje i svi postupci u školi - kaže direktorka Gimnazije.

Iz policije navode da je učenik svog vršnjaka udario cepanicom u glavu, a potvrdu o tome dali su i iz Višeg tužilaštva.

Za vreme velikog odmora došlo je do vršnjačkog nasilja tako što je maloletni AA drvenom cepanicom za ogrev, dimenzija 30h15 cm zadao tri udarca maloletnom BB u predelu glave i naneo mu lake telesne povrede koje su zadokumentovane medicinskom dokumentacijom. Po prikupljenim obaveštenjima o krivičnopravnom događaju naloženo je hapšenje maloletnog AA zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilničko ponašanje - saopštili su iz Tužilaštva.

Napadač je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem sudu.

Sudija za maloletnike odredio je maloletnom N. Ć. pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje - kažu u Višem sudu.

Određen mu je pritvor do 30 dana.

*Tekst je dopunjen informacijama iz Policijske uprave u Pirotu i Višeg javnog tužilaštva u Pirotu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    06:45 // 6. 3. 2024.

    Maloletniku pritvor za tucu!!?!
    Ccccccc…

  • Petko

    13:55 // 5. 3. 2024.

    Sta je sa ovaj Pirot,otkako se otvori diskoteka haos?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: