Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 21. 9. 2016.

| Hronika

Vukovi nedaleko od Prokuplja zaklali šest ovaca

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti
Vlasnik pored zaklane ovce
Vlasnik pored zaklane ovce; Foto: JV

U noći između utorka i srede čopor vukova je upao u dvorište porodice Tatić u prokupačkom selu Bulatovac i zaklali šest od jedanaest ovaca, među kojima i nekoliko ovnova.

Stado porodice Milana Tatića iz prokupačkog sela Bulatovac nalazilo se u ograđenom dvorištu i samo desetak metara udaljeno od njihove porodične kuće.

Vukovi su za sobom ostavili pravu pustoš i veliku štetu. Milan kaže da se napad na životinje dogodio najverovatnije nešto pre ponoći, kada je začuo dva jaka udarca u kapiju.

Izašao sam iz kuće i primetio da su vrata ulazne kapije u dvorištu otvorena. U međuvremenu je izašao i komšija, kome su takođe vrata kapije otvorena. Mislim da sam u tim trenucima video da u mraku svetle oči neke životinje, ali sam pomislio da je u pitanju pas lutalica, pa nisam ništa posumnjao – priseća se Tatić.

Nakon toga je, kaže, zatvorio kapiju i ušao u kuću. Tek nešto pre ponoći ga je pozvao komšija u čije su dvorište pobegle tri ovce, kada je shvatio o čemu se radi.

Iako se sa sigurnošću ne može tvrditi, Tatić i ostali meštani su uvereni da je ovce napao čopor vukova.

Pretpostavljam da se radi o vukovima, jer su ovnovi bili veliki i teško da bi ih psi savladali. Slučaj sam prijavio nadležnim lokalnim i inspekcijskim službama – ističe Tatić.

Inače, ovo nije prvi slučaj napada vukova ili pasa lutalica na stado ovaca u ovom kraju.

Pre nešto vise od mesec dana, u selu Jugovac koje je samo nekoliko kilometara udaljeno od Bulatovca, po tvrdnji vlasnika, psi lutalice su zaklali takođe šest ovaca, koje su potpuno raskomadali u prečniku od stotinak metara.

Vlasnik Časlav Petrović je tvrdio da je video da su njegove ovce napali psi. Ipak, u ovim slučajevima to se ne može sa sigurnošću tvrditi, jer je neophodan nalaz veštaka, a to su dodatni troškovi za već oštećene vlasnike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: