Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 19. 4. 2022.

| Hronika

Za dve godine smanjena zatvorska kazna vozaču iz nesreće u Nišu u kojoj je stradala 25-godišnjakinja

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Apelacioni sud
Gigiću ublažena kazna; foto: Arhiva JV

20-godišnji Mladen Gigić iz Niša koji je optužen da je novembra 2020. godine izazvao udes u kojem je nastradala 25-godišnja J. P. iz Vladičinog Hana osuđen je na pet godina zatvora, pošto je niški Apelacioni sud usvojio žalbu branioca na prvobitnu presudu od sedam godina.

Gigić je nakon godinu dana od nesreće osuđen, a odluku Višeg preinačio je Apelacioni sud i ublažio kaznu.

Apelacioni sud u Nišu usvojio je žalbu branioca optuženog Mladena Gigića, preinačio je presudu Višeg suda u delu odluke o krivičnoj sankciji i optuženog je osudio na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i izrekao mu je meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 5 godina u koju mu se ne uračunava vreme provedeno na izdržavanju kazne - saopštavaju iz Višeg suda.

Podsetimo, na suđenju je dokazano da je Gigić nesreću izazvao tako što je prošao kroz crveno, velikom brzinom i u alkoholisanom stanju. U optužnici piše da je vozio 101 km na sat i imao 1,38 promila alkohola u krvi.

Na jednom od ročišta je bio prikazan i snimak nesreće na kojem se vidi da je okrivljeni prošao na crveno svetlo. Snimak je pokazao da "stop" svetla nisu bila upaljena sve do udarca u automobil nastradale devojke, što je opovrgnulo prethodne navode odbrane da su kočnice bile neispravne.

Suđenje za nesreću koja se dogodila kod Bulevarske pijace počelo je u julu 2021. godine, a sudija Ivan Bogdanović je nakon pet meseci doneo presudu.

Viši sud je odlučio da optuženi vozač pređe u kućni pritvor uz elektronski nadzor, pa zbog takve odluke i suđenja koje se odužilo, porodica nastradale devojke je organizovala protest i tražila maksimalnu kaznu za vozača.

Zamenica Višeg javnog tužioca Tatjana Stevanović je takođe predložila da Gigić dobije kaznu od 12 godina, ali sudija to nije usvojio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zdenko

    09:01 // 20. 4. 2022.

    U ovom slucaju, od zrtve-pokojne devojke, prave zlocinca, kao u slucaju bombardovane Srbije1999.;koja nikoga nije napala, a ispala zlocinac. Ovo je sramota za celo Pravosudje , a indirektno i Policiju, koja mora da radi po diktatu svog Ministarstva, da ne bi popili otkaz.Mora da je Vulin intervenisao, mozda i dolazio2-3 puta, kao kod nesrece na Bulevaru Medijana, kada je "mamin sin" usmrtio decaka

  • ovi razbonici bolje da se

    09:01 // 20. 4. 2022.

    gaze automobilima nego da se ubijaju pištoljima, ovako život vredi samo 2-3 godine

  • Zuta stena

    08:06 // 20. 4. 2022.

    Za gram marihuane 3 godine, za ubistvo 5....

    • Saša Kostadinović

      09:38 // 20. 4. 2022.

      Ta nesrećna devojka se u grobu okreće, od nepravde koja joj je, ovom presudom nanesena. Kako je moguće da mirno spavaju posle ovakve sramotne presude.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: