Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:57, 27. 5. 2020.

| Hronika

Za pokušaj ubistva vođe kavačkog klana osumnjičena i dvojica Nišlija

Autor:KRIKIzvor:KRIK
krik
Među četvoricom osumnjičenih dvojica iz Niša; foto: KRIK

Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković dvojica su od četvorice osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera u centru Kijeva, saznaje KRIK.

U centru glavnog grada Ukrajine juče, nešto iza šest sati popodne, dogodio se pokušaj ubistva, a meta je bio Radoje Zvicer, jedan od dvojice vođa kavačkog kriminalnog klana, a koji se nalazi u bolnici, teško ranjen.

Snimak hapšenja objavila je ukrajinska policija, a KRIK saznaje da su među osumnjičenima za ubistvo Zvicera i dva državljana Srbije, obojica iz Niša.

KRIK saznaje da su uhapšena dvojica srpskih državljana – četrdesetpetogodišnji Petar Jovanović i tridesetjednogodišnji Milan Branković, obojica iz Niša, kao i dvojica crnogorskih državljana Emil Tuzović i Stefan Đukić, obojica tridesetogodišnjaci. Đukić je prilikom hapšenja imao pasoš Severne Makedonije.

Kako se vidi na pomenutom snimku, piše KRIK, muškarac u crnoj trenerci sa kapuljačom na glavi, hirurškom maskom i rukavicama trči stazom i u trenutku kada stiže do parkinga iz automobila "smart" ka njemu istrčavaju dve osobe.

Na snimku se takođe vidi da sa suvozačeve strane izlazi muškarac u belom i sa pištoljem u ruci zaustavlja se gotovo ispred osobe koja trči, podiže pištolj i počinje da puca zbog čega ovaj kreće da beži. Drugi napadač, koji je bio na mestu vozača u "smartu", pokušava da se priključi i puca, ali ga od mete deli red parkiranih automobila.

Žrtva, deluje, uspeva da pobegne, nakon čega se napadači vraćaju u automobil. Kola su potom zapalili, što su takođe zabeležile sigurnosne kamere – muškarci polivaju i pale "smart", a plamen je dohvatio i vozača kome gori gornji deo odeće.

Dvojica muškaraca sa snimka koji su pucali na njega su uhapšeni, kao i još dvojica saučesnika, rano jutros u Odesi dok su pokušavali da napuste Ukrajinu, a iz policije je saopšteno da se u pitanju državljani Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Ukrajinska policija objavila je i snimak hapšenja na kome se vidi kako policajci jure i hvataju osumnjičene, pitaju ih na engleskom da li znaju zbog čega su uhapšeni i prevoze do policijske stanice. Na kadrovima iz policijske stanice vidi se, između ostalog, da im policajci uzimaju otiske prstiju.

Više o sukobu klanova pročitajte u priči koju je nedavno objavio KRIK - Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    04:00 // 4. 6. 2020.

    Verovatno su najjeftinije plaćene ubice u regionu, jer kako reče nekadašnji gradonačelnik onomad "prednost Niša je u tome što ima jeftinu radnu snagu "!

  • SonjaSonja

    13:15 // 29. 5. 2020.

    Sigurno nisu vični da drže motiku i da teškim radom zarađuju i u rudnicima iskopavaju rudu gde se relativno dobro zarađuje. U pravu su onikoji kazu da je odlično što se slikom i imenom i prezimenom objavljuju podaci ovakvih neostvarenih ljudi koji zaslužuju da nakon svih ovih kazni budu osuđeni na prinudni fizički rad.A da ne pominjem to što su sebe osramotili. Nema im povratka ovde.

    • Sablja 2

      16:01 // 29. 5. 2020.

      Uvazena,u dubokoj ste zabludi,kad ih puste,bice junaci medju nepismenom Pink mladjarijom ! Zivi bili,pa videli !

  • Dude

    11:51 // 28. 5. 2020.

    Mozda je Ukrajina u cabru, al' njihova policija radi svoj posao...
    Pitam se, kako mozes sa 2 metra da promasis metu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: