Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 1. 6. 2019.

| Hronika

Zapaljen automobil saobraćajnog inspektora iz Prokuplja

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti
goreo-automobil-PK-foto-Lj.-M
Ogromna šteta; foto: Lj. M.

Automobil gradskog saobraćajnog inspektora u Prokuplju Gradimira Milosavljevića goreo je u noći između utorka i srede, pola sata pre ponoći. On sumnja da je požar podmetnut i tvrdi da su mu to i potvrdili niški inspektori koji su juče radili superveštačenje. U policiji kažu da su oni obavili uviđaj i prosledili tužilaštvu.

“Pežo 206“ dosta je nagoreo, a vlasnik tvrdi da je šteta oko 1.500 evra. Ipak, ono što ga posebno zabrinjava je bezbednost njega i njegove porodice, supruge i maloletnog sina koji su uplašeni za svoju bezbednost.

Milosavljevića su pola sata pre ponoći, pre 4 dana, komšije pozvale i obavestile da mu je auto koji se nalazio ispod nastrešice u dvorištu porodične kuće, uveliko u plamenu.

Oni su odmah pozvali i vatrogasce, koji su ubrzo stigli i ugasili vatru, sprečivši da se požar proširi na kuću koja je samo nekoliko metara udaljena.

goreo-automobil-PK-foto2-Lj.-M Gradimir pokazuje gde se auto nalazio; foto: Lj. M.

Vatrogasci su ubrzo stigli, nakon toga i policija i Hitna pomoć koji su pomogli supruzi i sinu da se smire jer su bili vidno uznemireni i uplašeni. I danas svi strepimo za bezbednost, jer za mene nema dileme da je požar podmetnut, a 2 policajca su te noći dežurala ispred kuće. Naloženo je i superveštačenje, gde mi je inspektor iz Niša koji je juče radio ekspertizu potvrdio da je požar podmetnut. Ostalo je na policiji i tužilaštvu da reše slučaj i otkrije ko stoji iza ovog vandalizma – rekao je Gradimir.

On nije mogao da precizira kako je tačno došlo do požara, ali ističe da je najverovatnije zahvaćen prednji, a da se vatra vrlo brzo proširila i na ostale delove automobila.

Komšije su neposredno pre izbijanja požara primetile nepoznati auto koji je prošao ulicom gde je na samo nekoliko metara bio parkiran “pežo“. Auto se navodno i na kratko zaustavio, te se sumnja da je požar tada i podmetnut.

Milosavljević tvrdi da incident koji se dogodio pre nekoliko dana najverovatnije ima veze sa poslom koji obavlja kao inspektor za saobraćaj, puteve i drumski saobraćaj u Prokuplju.

Paljenje mog automobila povezujem sa nemilim scenama prilikom obavljanja posla , a vezano za kontrolu javnog prevoza putnika. Policiji sam dao imena ko može da stoji iza ovog paljenja i na koga sumnjam, a sumnjam da su to su isti oni koji su me napali pre desetak dana prilikom obavljanja redovnog posla. I to je ranije prijavljeno policiji pa se nadam da će otkriti i rasvetliti sve okolnosti – ističe on.

goreo-automobil-PK-foto3-Lj.-M foto: LJ. M.Slučaj koji se desio pre nekoliko dana uznemirio je stanovnike mirnog prokupačkog naselja u blizini nekadašnje „Zemljoradničke zadruge Đurevac“, ali nije prva nemila scena sa oštećenjem i paljenjem automobila.

Krajem aprila ove godine bačena je ručna bomba u Ulici Lole Ribara i tom prilikom je oštećeno nekoliko automobila. Avgusta 2018. goreo je automobil u Ulici 9. oktobar, a dve godine ranije i “audi“ policijskog inspektora Odeljenja za suzbijanje narkomanije u Prokuplju.

I pre toga je bilo sporadičnih incidenata paljenja automobila, ali javnost za sada nije upoznata da li je policija rešila bilo koji slučaj, otkrila pozadinu i motive i eventualne piromane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    17:32 // 2. 6. 2019.

    Znaš ti gde si se zadužio...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: