Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 14. 3. 2017.

| Hronika

Zaplenjeni lekovi i steroidi na granici sa Bugarskom i prelazu sa Kosovom

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zaplenjeni lekovi
Psihoaktivne supstance i hormoni u zaplenjenim lekovima; Foto: Uprava carine

Na punktu Merdare carinici su u autobusu koji vozi na relaciji Prizren-Beč pronašli 500 tableta „alpraksa“ koji, kako su saopštili, sadrži psihoaktivne supstance. Na prelazu Gradina su u „BMW“-u pronašli 40 pen uložaka „genotropina“ čiji se uvoz strogo kontroliše zbog česte zloupotrebe od strane bodibildera.

Deset kutija „alpraksa“ sa po 50 tableta carinici su pronašli prilikom detaljne kontrole autobusa kosovskih tablica, na administrativnom prelazu ka Kosovu, a kako su saopštili, prethodno su i vozač i putnici rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Lekovi u džaku Foto: Uprava carine

Sakriveni lekovi pronađeni su u prostoru za ručni prtljag iznad drugog para sedišta u autobusu. Kako ovaj lek sadrži psihoaktivnu materiju i spada u grupu droga i psihoaktivnih supstanci, dalju nadležnost u ovom slučaju preuzela je policija – kazali su iz Uprave carine.

Na graničnom prelazu Gradina je, takođe na ulazu u zemlju, detaljno pregledan automobil „BMW X5“ bugarskih oznaka, kojim su putovala dvojica bugarskih državljana. I kod njih su pronađeni nedozvoljeni lekovi, iako nisu prijavili ništa za carinjenje.

Oni su na granični prelaz došli trakom obeleženom zelenim semaforom, rezervisanom za putnike koji nemaju ništa za carinjenje, što su i rekli u razgovoru sa carinikom, tvrdeći da idu privatnim poslom do Beograda. Prilikom pregleda vozila, u torbi koja se nalazila u prtljažniku pronađeno je 40 pen uložaka leka „genotropin“ belgijskog porekla – saopštili su.

Lek Genotropin Foto: Uprava carineNaknadnom proverom, dodaju, utvrđeno je reč o leku koji se koristi u terapiji kod dece sa urođenim ili stečenim deficitom hormona rasta, kao i da se nalazi na pozitivnoj listi RFZO. Njegov uvoz je, objašnjavaju, strogo kontrolisan i izdaje se isključivo na lekarski recept endokrinologa, jer je uočeno mnogo zloupotreba od strane bodibildera.

U torbi drugog putnika, navode, pronađeno je 10 kutija sa ukupno 300 tableta steroida „anadrol aepot“ od 50 mg – dodaju iz carine.

Osim neprijavljenih lekova i steroida, u ovom slučaju je zadržan i automobil, jer vrednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pera mitic

    15:37 // 14. 3. 2017.

    Ovo prvo je hormon rasta i košta gomilu para a ovo drugo, anabolik, piše sa depot a ne aepot, depot je skraćenica za produženo dejstvo. Epa sada da vidimo državne organe, jer i po našem zakonu se sportske droge isto kvalifikuju kao i ove druge, pa i kažnjavaju, nadam se...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: