Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 11. 5. 2017.

| Hronika

Zaplenjeni lekovi za potenciju vredni oko milion evra

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
U tovaru bilo više lekova nego što su prijavili; foto: Uprava carine
U tovaru bilo više lekova nego što su prijavili; foto: Uprava carine

Umesto lekova vrednih 7.000 evra, koji su iz Skoplja bili poslati na beogradski aerodrom odakle je trebalo da dalje lete za Beč, carinici na graničnom prelazu kod Preševa su u kamionu koji ih je prevozio otkrili lekove vredne čak milion evra.

Utvrđeno je, kažu u Upravi carina, da je u tovaru nekih lekova bilo više nego što je prijavljeno, kao i da neki uopšte nisu prijavljeni.

Najviše je bilo lekova za potenciju “Kamagra 100”, kojih je trebalo da bude 40.000 tabli, ali su carinici pronašli čak 6 puta više. Vrednost ove robe procenjena je na 850.000 evra.

Treba imati u vidu da se kod procene vrednosti robe uzima u obzir najpovoljnija cena koju je moguće naći na tržištu, tako da zapravo kada bi se kao reper uzela neka viša cena koju je moguće naći u slobodnoj prodaji, tržišna vrednost ove zaplene bi mogla da se popne i na čitavih 1,5 miliona evra - kažu u Upravi carina.

Najviše bilo lekova za potenciju; foto: Uprava carine Najviše bilo lekova za potenciju; foto: Uprava carinePronašli su i neprijavljeno 1.000 kutija leka ''Cenforce 200'' i 500 kutija leka ''Sildalis'' koji se koriste kod problema sa potencijom, čija se vrednost procenjuje na oko 130.000 evra.

Tovar lekova je, kako je navedeno u dokumentaciji, trebalo da primi “Air Serbia”, a odatle je paket trebalo da bude upućen u Beč. Firma iz Banja Luke je u toj dokumentaciji navedena kao krajnji korisnik.

Carinici na Preševu su već nakon inicijalnog pregleda uočili mnogobrojna neslaganja iako je tovar pratila dokumentacija sa garancijom izdatom u Makedoniji i navedenom vrednošću od svega 7.000 evra - dodaju u Upravi carina.

Oni pretpostavljaju da tovar uopšte nije trebalo da stigne u Beč, već da je ideja bila da se na putu ka svom krajnjem odredištu “izgubi” i zapravo završi na crnom tržištu u Srbiji.

Međutim, u Upravi carina kažu da su carinici upoznati sa tim da je krijumčarenje lekova za potenciju aktuelan fenomen i zato obraćaju dodatnu pažnju na tovare sa takvom robom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: