Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 14. 10. 2022.

| Hronika

Završen dokazni postupak u slučaju ubadanja Uroša Janjića, na redu davanje završne reči

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
viši sud
Na redu završna reč; foto: JV-M. Z.

Dokazni postupak u slučaju ubadanja Uroša Janjića na niškom keju zbog antifašističke majce, danas je završen, nakon što je Sud saslušao još jednog svedoka. Sledeći glavni pretres radi davanja završne reči zakazan je za 17. novembar.

Maloletni M. S. zbog čijeg izostanka je prethodno glavno ročište otkazano, danas je saslušan. On je u svojstvu svedoka rekao da ostaje pri svom ranijem iskazu koji je dao pred tužiocem, a u kojem stoji da je kobne noći bio u društvu trojice okrivljenih Z. A, N. R. i M. K. kada je došlo do sukoba.

Između ostalog, mladić je naveo da niko od okrivljenih nije tražio od Janjića da skine majcu, kao i da nije video kada je on izboden nožem.

Advokat oštećenog Miloš Ilić imao je prigovor na iskaz svedoka, ističući da je svedočenje M. S. u velikoj meri saglasno odbranama trojice okrivljenih i da je životno nemoguće da su u tolikoj meri saglasni.

Branilac Predrag Tomović imao je prigovor na Janjićevo izjašnjenje da prepoznaje maloletnog svedoka po konstituciji tela, navodeći da je M. S. u vreme događaja bio i niži i slabije konstitucije.

Radi pripremanja završne reči Sud je doneo rešenje da se glavni pretres odloži, a naredni je zakazan za 17. novembar od 13:45.

Inače, Uroš Janjić je izboden na keju 21. juna, nakon što je odbio da skine majcu sa natpisom “ACCION - ANTIFASCISTA”, što je izazvalo dve antifašističke šetnje. Policija je tek nakon nekoliko dana podnela 5 krivičnih prijava, i to protiv 35-godišnjeg napadača N. R, kome se stavlja na teret nanošenje teških telesnih povreda iz mržnje, ali i protiv samog Janjića zbog učešća u tuči.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pera

    19:59 // 15. 10. 2022.

    Kako bi ekspresno reagovali da je npr.nosio majicu sa onim sloganom sa stadiona, a namenjen vođi.

  • miki

    15:24 // 15. 10. 2022.

    S obzirom da nisu preuzeli odgovornost, nema izvinjenja i pokajanja, optuzeni predstavljaju ozbiljnu bezbednosnu pretnju drustvu. S druge strane skoro svake nedelje neko dete bude izbodeno nozem. Mora da se da primer da to koriscenje nozeva vodi u dugogodisnje zatvorske kazne, da im vise ne pada na pamet da nose nozeve. Da ne pominjem sto su ovi fasisti, na zalost i vlast je takva pa razvukose sud

  • Ricardo

    09:25 // 15. 10. 2022.

    Ako se ovako nastavi sudjenje dokazaće se da se Uroš sam izbo nožem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: