Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 25. 10. 2019.

| Hronika

Zbog malverzacije sa receptima i prodajom lekova na Kosovu uhapšeno 5 Preševljana

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Uhapšeni Beograđani
Preprodavali lekove na Kosovu; Ilustracija; foto: flickr.com/Keith Allison

Sa lisicima na rukama, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, završila su 4 zdravstvena radnika i jedan apotekar iz Preševa, jer se sumnja da su razradili mehanizam za izdavanje recepata bez izveštaja lekara, njihovu prepravku i kupovinu lekova, koje su kasnije preprodavali na Kosovu. Time su, dodaju, oštetili Fond za zdravstveno osiguranje za 9,8 miliona dinara.

Sumnja se, kažu u Tužilaštvu, da su zdravstveni radnici iz preševskog Doma zdravlja 43-godišnji F. N, 42-godišnji A. B. i 55-godišnji K. A, kao i njihov penzionisani kolega R. J, od početka 2016. do kraja 2017. pacijentima prepisivali recepte za lekove bez izveštaja lekara i to u većim količinama od propisane.

Međutim, tu nije kraj.

Osumnjičeni F. N. je, kako se sumnja, sa tim receptima podizao lekove u apotekama u Preševu i prodavao ih na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Takođe, kako se sumnja, apotekar iz Preševa A. M. je od januara 2016. do jula 2018. godine ručno prepravio 5.274 lekarska recepta na kojima je dopisivao veću količinu lekova nego što je propisano - navode u Tužilaštvu.

Četvorici zdrastvenih radnika stavlja se na teret zloupotreba službenog položaja, dok se apotekaru stavlja na teret krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičenima F. N. i A. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dok su A. B, R. J. i K. A već privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: