Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 23. 3. 2022.

| Hronika

Zbog sumnje da je lažnim ugovorima stekao stan i izdavao magacin u Nišu uhapšen 52-godišnjak

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Policija KOSTA
Uhapšen 52-godišnjak; Ilustracija; foto: A. Kostić

Jedna osoba je uhapšena jer se sumnja da se još 2008. godine lažnim ugovorima o kupoprodaji uselila u stan u Beogradu, kao i da je 90-ih godina na isti način izdavala magacin u Nišu i protivpravno stekla oko 1,6 miliona dinara.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu uhapšen je 52-godišnji S.S, odgovorno lice "President Trading and Consulting", Inc Wilmington, "SDS Inex-prom", "Centaur SM", "Geo Centaur", a tereti se da je izvršio krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

Sumnja se da je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD „Elektrostopanstvo Skopje - RO Elektromontaža Ohrid”- predstavništvo u Beogradu i kupca PD „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan. Kao odgovorno lice „President Trading and Consulting“ sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine - piše u saopštenju.

Dodaju i da je osumnjičeni nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća "Beobagat" iz Beograda i "SDS Inex-prom" iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu.

Što nije odgovaralo istini i izdavao ga je preko privrednog društva „Institut za geodeziju i građevinarstvo” privrednom društvu „Smitran Trade“. Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara - navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: