Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 1. 3. 2017.

| Hronika

Zbog sumnje da je umešan u korupciju uhapšen bivši direktor "Nišauta"

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Policij
Hapšenja zbog zloupotrebe novca poreskih obveznika; Foto: Arhiva Južnih vesti

U pompezno najavljenoj združenoj akciji tužilaštava i policije, zbog sumnje da je zloupotrebio desetine miliona dinara iz Fonda za razvoj i Ministarstva finansija, uhapšen je bivši direktor "Nišauta".

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima iz MUP-a, O. J. (63) je osumnjičen za "produženo krvično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi".

Postoje osnovi sumnje da je O. J, od početka 2011. do januara 2013. godine, iskorišćavanjem svog položaja, nenamenski potrošio 40.218.527,44 dinara, koji su bili deo uplaćenih novčanih sredstava po investicionom kreditu Fonda za razvoj namenjeni rekonstrukciji i modernizaciji pogona za preradu voća, povrća i drveta - piše u saopštenju.

Pored toga, O. J, koji je bio direktor "Nišauta" do februara 2013. godine, navodno je "na ime zaključenih ugovora sa Ministarstvom finansija i privrede" nenamenski potrošio i 22 miliona dinara.

Podsetimo, ranije danas je lično ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio da su u zajedničkoj akciji policije i tužilaštva širom Srbije uhapšene 53 osobe. Ipak, ni MUP, ni tužilaštvo nisu tada želeli da otkriju bilo kakve informacije u vezi sa time.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sugradjanin

    06:38 // 2. 3. 2017.

    Verovatno ce sada da uhapse i onog sto mi ukrao bicikl pre 10 godina.

  • Koja

    23:26 // 1. 3. 2017.

    Pomalo smešno.

  • Nislija

    20:50 // 1. 3. 2017.

    Jos jedno masovno predizborno hapsenje u reziji aktuelne vlasti, od 2012. godine pohapseno je na stotine ljudi zbog istih ili slicnih mahinacija izmedju ostalog i u Nisu, jos nisam cuo da je bilo ko osudjen, jos ce gradjani da placaju odstetu ovim kriminalcima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: