Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 4. 10. 2018.

| Hronika

Žena pretukla doktorku u niškoj ambulanti

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
stetoskop
Podneta krivična prijava protiv žene koja je napala doktorku; foto: Flickr; labormikro (Ilustracija)

Supruga pacijenta koji se leči u niškoj ambulanti “Duško Radović” u samom centru Niša, kako kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije pri niškom Domu zdravlja, vređala je, a potom i fizički nasrnula na lekarku iz ove zdravstvene ustanove. U policiji potvrđuju da se inicident dogodio i kažu da je protiv napadača podneta krivična prijava.

Psovke, a zatim udarci - 30-godišnja žena iz Niša, 1. oktobra je, navode u Sindikatu, ušla u klinč sa izabranom lekarkom svog supruga.

Supruga pacijenta koja se leči u pomenutoj ambulanti je bez razloga i ničim izazvana prvo verbalno, a zatim fizilki nasrnula na našu doktorku. Uvredljive reči, kao i pominjanje članova porodice koje je izgovorila, a zatim i fizički nasrnula, dovelo je do lakše povrede glave naše doktorke - navode u Sindikatu lekara i farmaceuta.

U Sindikatu mole Nišlije da budu strpljiviji i kulturniji prema medicnskom osoblju. Policija je, kažu u Policijskoj upravi Niš odmah reagovala i obavestila Osnovno javno tužilašto o incidentu.

Dodaju da je zbog sumnje za nasilničko ponašanje, protiv napadača podneta krivična prijava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Marković

    19:18 // 6. 10. 2018.

    Svako ko podrzava bilo koji vid nasilnistva treba da se stidi. To sto vecina glorifikuje i apaludira nasilniku je tuga ove zemlje.Ukoliko podrzavate takav model ponasanja budite sigurni da ce ga biti jos vise. Meni se desilo pre 5 dana,desavace se sve cesce. Desice se i vama, koji podrzavate nasilje, mozda vec sutradan. Razmislite o tome. Uz mnogo poštovanja dr Jelena Marković.

    • Nancy Pesic

      05:42 // 16. 10. 2018.

      Apsolutna podrška dr Marković. To što nam je zdravstveni sistem takav kakav je nije greška lekara i oni nu u kom slučaju ne treba da budu ni verbalno, a ni fizički napadani. Takođe se slažem da nasilnike ne treba braniti i da bi oni trebalo da budu sankcionisani "po zasluzi".

  • Milica

    12:42 // 6. 10. 2018.

    Doktori sami odredjuju koliko ce pacijenata u toku dana primiti. I na pirmer ukoliko dodjete 3 h pre gotovog radnog vremena nema sanse da vas prime jer niste zakazni. A to sto kada zakazete trebalo bi da cekate naknadnih 10 dana do tog termina, sto za tih 10 dana mozete imati jos 10000 zdravstvenih problema to nema veze. Grubost, koriscenje polozaja, neprijatnost i jos se pitaju cemu su zazluzili?

    • Violeta

      22:19 // 23. 1. 2019.

      A kad to mislis da te primi kad su pacijenti zakazani na 10 minuta i uglavnom svi termini su puni.Ne odredjuju doktori nista sami,ocigledno im sve odredjuju pacijenti jer imaju sva moguca prava.

  • Naivno

    14:34 // 5. 10. 2018.

    Lekari su odavno izgubili etiku i zboravili da su oni tu zbog pacijenat, kod nas se sve izopaceno oni misle da su pacijenti ovce i da samo treba da im donose pune kese i mito, a zaboravljaju da plate primaju od svih nas poreskih obveznika. A jos tragicnije je to sto nemaju nikakvu odgovornost za sopstveno neznanje i greske koje zemlja pokriva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: