Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 4. 10. 2018.

Žena pretukla doktorku u niškoj ambulanti

stetoskop Podneta krivična prijava protiv žene koja je napala doktorku; foto: Flickr; labormikro (Ilustracija)

Supruga pacijenta koji se leči u niškoj ambulanti “Duško Radović” u samom centru Niša, kako kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije pri niškom Domu zdravlja, vređala je, a potom i fizički nasrnula na lekarku iz ove zdravstvene ustanove. U policiji potvrđuju da se inicident dogodio i kažu da je protiv napadača podneta krivična prijava.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dejan

    16:18 // 4. 10. 2018.

    A da je kojim slučajem vređala i opalila šamar na primer, policijskom službeniku nezadovoljna čekanjem u redu u policijskoj stanici, nisam siguran da nebi bila već u zatvoru.

  • Goran

    16:32 // 4. 10. 2018.

    "Ničim izazvano i bez razloga". Teško je u to poverovati. Kako pojedinci iz medicine tretiraju pacijente, ovakvi napadi se i realno retko dešavaju.

  • Vila..

    16:42 // 4. 10. 2018.

    Em nam odlaze lekari...em tepamo ove sto su ostali....prskamo na sve strane ali nikako na one koji su to doprineli....

  • sozontije

    17:11 // 4. 10. 2018.

    Da,zena luda pa iz cista mira dosla da bije doktorku.Ne podrzavam nasilje,ali su lekari toliko sujetni i misle da su bogovi,pa treba i da se malo zamisle nad onim sta rade i kako se ponasaju.Cast izuzecima,ali ima mno go nadobudnih i nevaspitanih lekara.

  • Dragan

    17:13 // 4. 10. 2018.

    Ako se hitno ne reformiše zdravstvo, ovoga će biti sve češće. Godinu dana pokušavam da zakažem pregled kod specijaliste, godinu dana!!

  • Zoran Sreckovic

    17:19 // 4. 10. 2018.

    Supruga pacijenta koja se leči u pomenutoj ambulanti je bez razloga i ničim izazvana ... Zamalo da poverujem u ovo saopštenje .

    • aca

      20:18 // 4. 10. 2018.

      Ako mislite da medicinski radnici uvek provociraju ovakvo ponasanje, niste u pravu. Lekari su deo drustva, ni bolji ni gori od bolesnika...

  • bas lazu

    17:30 // 4. 10. 2018.

    "Bez razloga i nicim izazvana".Ne verujem.Puklo joj je .

  • Nn

    17:37 // 4. 10. 2018.

    Ničim izazvano, a? Lično sam hteo isto da uradim u više navrata, ali sam po prirodi vrlo miran i povučen, pa sam se i uzdržao, ali ako je čoveku samo malo kraći fitilj dešava se upravo to. Možda ovaj slučaj i nije opravdan, ali realno su mnogo veće šanse da jeste.

  • ***

    17:42 // 4. 10. 2018.

    Videla direktora kak se obraca Nonicu koji ih snima kad u sred radnog vremena idu da podrze vodju,pa misli da moze i ona.E,PA NE MOZE.Protiv nasilja sam ali izgleda da drukcije ne moze.

  • rece covek

    17:48 // 4. 10. 2018.

    Ako neko kao lekar,ne zna da smiri agresivca-onda ne treba ni da radi svoj posao.

    • dr mr fr

      06:55 // 5. 10. 2018.

      Sada ce da raspredaju kako to nisu specijalizovali. a u sustini treba da specijalizujemo da budemo ljudi. Kakva sve zlodela cine po klinickom, prodaja beba, lose izvedeni operativni zahvati itd.... samar je nikakva kazna, i ja sam protiv nasilja kao i ostali ali PRAVDA ZA BOLESNIKE!!! JUSTICE POUR LES PATIENTS!!!

  • kimi

    18:24 // 4. 10. 2018.

    sad i lekari u strajk dok se ne kazni pocinilac i da dobiju status sluzbenog lica. kao advokati

    • tepanje

      11:18 // 5. 10. 2018.

      Oni u strajku vec 30 godina, bar se stice taj utisak.

  • Posmatrac

    19:18 // 4. 10. 2018.

    Vala,AKO JE!Krajnje je vreme da narod pocne da uzima stvar u svoje ruke posto da ni lekari,ni bilo koji drugi zdravstveni radnici niti Ministarstvo zdravlja uopste ne haju za kvalitet rada lekara,za zivote i zdravlje pacijenata.Prekipelo zeni.Govorim iz licnog iskustva-2 clana porodice sam izgubio zbog lekarskog nemara i nesavesnog lecenja.Treceg vrte u krug vec 3 godine i prebacuju odgovornost.

    • Dr

      06:56 // 5. 10. 2018.

      Ja mislim da nam i Sudstvo i Policija loše funkcionišu što i njima ne nadelite šamare?

  • Mara

    19:58 // 4. 10. 2018.

    Bio je red

  • Peki

    20:45 // 4. 10. 2018.

    I dok mi budemo ,, strpljiviji i kulturniji,, oni ce sve vise da budu bahatiji i nekulturniji!

  • Jasar

    22:43 // 4. 10. 2018.

    Ja bih zamolio sindikat,da malo zamole kolege da postuju "hipokratovu"zakletvu"

    • Dragutin

      10:31 // 5. 10. 2018.

      I ti si za farmu

  • Aleksandar Radosavljević

    07:05 // 5. 10. 2018.

    Stidite se, ljudi! Fizičko obračunavanje je najprimitivniji vid komunikacije. Svi možete da pretpostavite o čemu se radi i ko je vinovnik situacije.
    Doktorku lično poznajem i siguran sam da nikada ne bi dala povod za tako nešto!
    A vi koji bodrite takvo ponašanje sigurno time nećete doprineti boljoj zdravstvenoj zaštiti u ovakvom zdravstvenom sistemu.

    • med.sestra ali ne sa sela....

      18:56 // 7. 10. 2018.

      Bravo doktore podržavam vas , a i što ste se potpisali npr. vaš direktor nema .... za tako nešto.pozzz

  • Radule

    08:30 // 5. 10. 2018.

    Doktorkin sam pacijent,jako je fina,predusrtljiva.
    Na žalost,mnogi ljudi gledaju Farmu,Parove i ostalo pa takav vid ponašanja prenose u realni život.

  • nishki

    11:14 // 5. 10. 2018.

    Verovatno nije bez razloga. Doktori u Nisu su katastrofa, pola njih radi i privatno, tako da ih bolnica i ne zanima, vecinu pacijenata salju u privatne ordinacije kad dodju da im se obrate za nesto. Zbog toga i ne obavljaju svoj posao u bolnici kako treba da bi pacijenti dosli u privatnu a oni napunili dodatno dzep. O ponasanju pojedinih doktora i da ne govorim. Nisu niski doktori cvecke.

  • Naivno

    14:34 // 5. 10. 2018.

    Lekari su odavno izgubili etiku i zboravili da su oni tu zbog pacijenat, kod nas se sve izopaceno oni misle da su pacijenti ovce i da samo treba da im donose pune kese i mito, a zaboravljaju da plate primaju od svih nas poreskih obveznika. A jos tragicnije je to sto nemaju nikakvu odgovornost za sopstveno neznanje i greske koje zemlja pokriva.

  • Milica

    12:42 // 6. 10. 2018.

    Doktori sami odredjuju koliko ce pacijenata u toku dana primiti. I na pirmer ukoliko dodjete 3 h pre gotovog radnog vremena nema sanse da vas prime jer niste zakazni. A to sto kada zakazete trebalo bi da cekate naknadnih 10 dana do tog termina, sto za tih 10 dana mozete imati jos 10000 zdravstvenih problema to nema veze. Grubost, koriscenje polozaja, neprijatnost i jos se pitaju cemu su zazluzili?

    • Violeta

      22:19 // 23. 1. 2019.

      A kad to mislis da te primi kad su pacijenti zakazani na 10 minuta i uglavnom svi termini su puni.Ne odredjuju doktori nista sami,ocigledno im sve odredjuju pacijenti jer imaju sva moguca prava.

  • Jelena Marković

    19:18 // 6. 10. 2018.

    Svako ko podrzava bilo koji vid nasilnistva treba da se stidi. To sto vecina glorifikuje i apaludira nasilniku je tuga ove zemlje.Ukoliko podrzavate takav model ponasanja budite sigurni da ce ga biti jos vise. Meni se desilo pre 5 dana,desavace se sve cesce. Desice se i vama, koji podrzavate nasilje, mozda vec sutradan. Razmislite o tome. Uz mnogo poštovanja dr Jelena Marković.

    • Nancy Pesic

      05:42 // 16. 10. 2018.

      Apsolutna podrška dr Marković. To što nam je zdravstveni sistem takav kakav je nije greška lekara i oni nu u kom slučaju ne treba da budu ni verbalno, a ni fizički napadani. Takođe se slažem da nasilnike ne treba braniti i da bi oni trebalo da budu sankcionisani "po zasluzi".

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: