Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 2. 7. 2018.

| Hronika

Zlatni nakit i novac zaplenjeni na Gradini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Više od kilograma zlata zaplenjeno
Više od kilograma zlata zaplenjeno; foto: Uprava carina

U 2 odvojena slučaja na terminalu Gradina tokom vikenda sprečeno je, kako su saopštili iz Uprave carina, krijumčarenje više od kilograma zlatnog nakita i 43.000 neprijavljenih evra u postavama jakni.

U prvom slučaju, detaljnom proverom “poršea” belgijskih registracija, među ličnim stvarima putnice i u prtljagu koji se nalazio u gepeku, carinicu su pronašli kutijice i vrećice sa zlatnim nakitom.

Reč je o više od kilograma zlatnog nakita, među kojim je bilo 8 ogrlica teških gotovo 550 g, 4 narukvice od oko 330 g, 2 prstena i 23 zlatnika različite veličine i gramaže od ukupne težine od preko 170 g, čija je vrednost gotovo 3,5 miliona dinara - navode u Upravi carina.

Još jedan prekršaj na Gradini otkriven je i 1. jula u “mercedesu“ nemačkih registarskih oznaka kada je kod putnika koji je rekao da nema ništa da prijavi za carinu, u džepu šorca koji je nosio na sebi pronađeno 12.000 evra. Zaplenjeni novac Zaplenjeni novac; foto: Uprava carina

Potom je i prtljagu 40-godišnjeg vozača otkriven neprijavljen novac u iznosu od 51.000 evra. Interesantno je da su novčanice u apoenima po 500 evra bile sakrivene tako što su prethodno bile umotane u foliju, pa zašivene u postave tri jakne - saopštili su u Upravi.

Kako novac nisu prijavili, putnicima je, svakom pojedinačno, vraćen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 43.000 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: