Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 12. 11. 2019.

| Hronika

Korupcija se isplati - SNS odbornica iz Niša osuđena zbog uzimanja 3.500, a kažnjena sa manje od 1.000 evra

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
mirjana miladinović
Godinu dana uslovne kazne i 100.000 dinara za krivično delo trgovina uticajem; foto: V. K.

Nakon što je tražila i uzela više od 400.000 dinara da bi pomogla odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, SNS odbornica u niškoj Skupštini i doktorka Specijalne bolnica Gornja Toponica Mirjana Miladinović, prema dogovoru tužioca i branioca, biće osuđena na tri godina uslovne zatvorske kazne i 100.000 dinara.

Mladenovićeva se i ovog puta nije pojavila na suđenju, a njen branilac Stevan Marković kaže da je u vreme kada stiže pošta ona na poslu. Ipak tvrdi da je bila obaveštena o ročištu.

Rekao je i da se slaže sa predlogom zamenika tužioca da SNS odbornica za krivično delo trgovina uticajem, na osnovu kojeg je prema optužnici stekla preko 400.000 dinara, dobije 3 godine uslovne kazne - odnosno godinu dana zatvora ukoliko u tom periodu prekrši zakon - i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Ovime se praktično odričemo prava na žalbu, što znači da će nakon presude, sama presuda biti pravosnažna - pojašnjava advokat Marković.

Presuda bi, dodaje, trebalo da bude ozvaničena za nekoliko dana.

Marković dodaje i da su sporne pare oduzete.

Podsetimo, Miladinovićeva je uhapšena jula ove godine. Iz policije su tada rekli da postoji sumnja da je doktorka tražila i primila 3.500 evra. Od toga je 2.300 zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko još jednog osumnjičenog predala 61-godišnjem lekaru čije se ime ne navodi.


Direktor Toponice kaže da neće biti kažnjena, Zakon predviđa otkaz

Iako u Zakonu o radu piše da je jedan od razloga za otkaz “krivično delo na radu ili u vezi sa radom”, direktor bolnice “Gornja Toponica” Milan Stanojković kaže da nije na njemu da kažnjava Miladinovićevu koja je upravo u ovoj bolnici zloupotrebila položaj doktora.

Mi možemo da pokrenemo disciplinski postupak, ukoliko je prekršena radna disciplina. Ovde je posao za tužioca - rekao je Stanojković.

Podsetimo, iako su novinari Južnih vesti iz više izvora dobili informaciju da je početkom jula ove godine Miladinovićeva privedena jer je za određene doktorske usluge uzimala novac, što nisu negirali ni iz SNS-a, čiji je ona član, na novinarsko pitanje o privođenju, ostala je zbunjena.

Miladinovićeva je tada rekla da se godište osumnjičene iz saopštenja Tužilaštva ne poklapa sa njenim i da je saslušavana nešto ranije, ali zbog nekog drugog procesa.

*Tekst je dopunjen nakon što se javio branilac Mirjane Miladinović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    09:51 // 14. 11. 2019.

    Doktorka samo bila brza od donetog zakona pa postupila po njemu.Pacijenti mogu davati poklone pa i u novcu ali nije jos uvek precizirano,koliko.(?):da li na minut,nedelju,meec ili godinu.Po ovom slucaju izgleda da je na minut.Bravo za zakonodavca . Cudim se zasto je ona uopste ovako strogo kaznjena.Izgleda svi u SNS pa necemo da placamo.Mozda bi nas uclanjenje odvelo u gradjansku neposlusnost???

  • Nišlija

    09:25 // 13. 11. 2019.

    Bravo sudije bravo doktori pitam se samo kakva se poruka šalje narodu kada se ovako nešto toleriše neko uradi nešto sitno i odmah sankcije ovo nema nikakvu logiku niti smisao.

    • milorad

      15:51 // 14. 11. 2019.

      Dabome, da jajca prodajem ispred Kalče, zaradio bih Leskovac, a za KOVERAT, onaj roze, nikom da rep zafali.

  • Gorcilo..

    06:09 // 13. 11. 2019.

    Ima li navedena dr. roditelje,muza,decu,priatelje. Kako moze da ih pogleda u oci. Mene bi bilo sramota da izadjem iz kucr, odem n posao u prodavnicu.Strasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: