Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Hronika

Policijski čas na jugu: Zaustavljen i kažnjen 92-godišnji Nišlija

Šestoro Nišlija prekršilo je zabranu kretanja u poslednja 24 sata, a najstariji među njima je 92-godišnji gospodin koji je bio na ulici kad niko ne sme, navode iz Prekršajnog suda u Nišu. Jedan Nišlija završio je u zatvoru na 55 dana, a novčano su kažnjena i po 4 Vranjanca i Leskovčanina.

(20) detaljnije
policija

Nišlija u Prokuplju prekršio meru samoizolacije

Zbog sumnje da je prekršio meru samoizolacije, prokupačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv 33-godišnjeg muškarca iz Niša. On se tereti da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

(1) detaljnije
policija

Dvojica maloletnika tokom policijskog časa ukrali 2 auta u Beloj Palanci

Zbog sumnje da su u toku noći 31. marta ukrali 2 automobila i novac iz jednog od njih, policija je podnela krivičnu prijavu protiv dvojice maloletnih Belopalančana. Kako je na snazi zabrana kretanja od 17 do 5 sati ujutru, policija je protiv njih podnela i prijavu Prekršajnom sudu u Pirotu zbog kršenja propisa o ograničenju i zabrani kretanja.

(5) detaljnije
viši i osnovni sud

Podignuta optužnica protiv Ninoslava Jovanovića, otmičara iz Malče

Više javno tužilaštvo u Nišu juče je podiglo optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića iz Malče koji je oteo i deset dana vodio sa sobom dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog dola. Po proceduri, optužnicu bi trebalo da potvrdi Viši sud u Nišu ovog meseca.

(2) detaljnije