Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Hronika

Hapšenja na jugu Srbije zbog droge, krađa i falsifikovanja

U akciji “Aurora” koju je policija sprovela zajedno sa tužilaštvima, uhapšeno je ukupno 270 ljudi, među kojima ima onih koji su osumnjičeni za dilovanje drogom, krađe i falsifikovanje dokumenata iz Niša, Leskovca, Pirota i Prokuplja.

(2) detaljnije

Veličković: Utvrdićemo činjenice oko smrti nerođene bebe u Vranju

Nakon što je bračni par iz Vranja nedavno za smrt bebe pri porođaju okrivio lekare jer porođaj, po njima, nije na vreme obavljen, direktor Zdravstvenog centra Dragan Veličković kaže da su uzete izjave svih aktera i čeka se nadzor zdravstvene inspekcije Ministarstva. Disciplinski postupak pokrenut i za prethodna dva slučaja kada je nastradao pacijent koji je ispao iz saniteta, ali i za smrt žene zbog, navodno, neodazivanja Hitne pomoći na poziv.

(1) detaljnije
Udes Voždova

Lančani sudar kod "Voždove" škole u Nišu

Tri automobila sudarila su se jutros oko 10 sati na uglu Voždove i Prvomajske ulice. Iz policije kažu da su u udesu učestvovali "mercedes", "audi" i "reno" niških tablica. Nezvanično, lakše je povređeno 11-godišnje dete.

(8) detaljnije
policija foto aleksandar kostic

Uhapšeni niški lekari i oni koji su im davali mito

Lekar Kliničkog centra uhapšen je zbog sumnje da je primio mito da bi operisao preko reda, a policija je stavila lisice na ruke još dvema osobama koje su stare 72 godine, obe sa inicijalima D. R. koje su mito davale. Kako je saopšteno iz MUP-a, u ovoj akciji uhapšen je i 69-godišnji muškarac zbog trgovine uticajem, a zbog istog slučaja je privedena i jedna doktorka Vojne bolnice.

(48) detaljnije