Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Hronika

Hapšenja u Vranju i Bujanovcu zbog krijumčarenja migranata

Zbog sumnje da su prošle godine za najmanje 107 iregularnih migranata omogućili nedozvoljen prolazak kroz Srbiju, u Vranju i Bujanovcu uhapšeni su 30-godišnji M. V., 47-godišnji B. N. i 21-godišnji N. T. i protiv njih su podnete krivične prijave.

detaljnije
sud niš

Više javno tužilaštvo u Nišu preuzima istragu o smrti osumnjičenog u policijskoj stanici u Boru

Više javno tužilaštvo u Nišu sprovešće istragu o smrti Dalibora Dragijevića koji je 7. aprila preminuo u policijskoj stanici u Boru, kako se sumnja nasilnom smrću.

(2) detaljnije
Spomenik Sremac, Kalča i Čapa

Poznati niški vajar preminuo nakon što ga je auto udario na pešačkom prelazu

Autor skulpture Stevana Sremca, Kalče i Čape, česme Puž u parku Čair, skulpture "Izvor" u Niškoj Banji, Ivan Felker preminuo je u sredu, 24. aprila u Univerzitetskom kliničkom centru od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se desila juče u 7:05 ujutru. Protiv vozača koji je na pešačkom prelazu udario 74-godišnjeg vajara podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(8) detaljnije
lekar

Više tužilaštvo Vranje: Smrt porodilje može biti posledica nesavesnog lečenja

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti 37-godišnje porodilje, koja je preminula na porođaju 17. aprila u Zdravstvenom centru Vranje, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju. Navode da to znači da se može raditi o nesavesnom pružanju lekarske pomoći koje se može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

(1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: