Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 13. 12. 2013.

| Istražujemo

320.000 za "izbor muzike" u Pozorištu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
scena iz predstave
Sumnjivi ugovori za "Sumnjivo lice"

Niško Narodno pozorište platilo je, prema nepotvrđenim informacijama, čak 3.000 evra beogradskom reditelju Saši Gabriću za izbor muzike u predstavi "Sumnjivo lice". Skenirani ugovor "Sumnjivi ugovor"

Na ime ugovora iz jula ove godine upravnik niškog teatra Ivan Vuković obavezao se da Grboviću isplati 242.000 dinara bez poreza i doprinosa, odnosno 324.000 dinara u bruto iznosu.

- Ako je tačno, to je prevelika suma. Bilo bi drugačije da je on komponovao muziku, ali ovde je samo odabrao koje će se pesme koristiti. To ne košta toliko - kaže sagovornik iz Narodnog pozorišta koji je zahteva anonimnost.

Isti izvor kaže da je Gabrić "odabrao" 4 numere za ovu predstavu i to: Odu radosti, himnu SFRJ "Hej Sloveni", pesmu "Ja sam ja, Jeremija" i jednu numeru koja je puštena tokom prikazivanja kratkog filma tokom predstave.

Pored toga, ugovorom je predviđeno i da Narodno pozorište pokrije sve "troškove hrane i smeštaja" Gabrića u Nišu "tokom priprema premijerne predstave".

Bitno je naglasiti da autentičnost ugovora Južne vesti nisu uspele da potvrde.

Ivan Vuković Afera za aferom; Ivan VukovićUpravnik Ivan Vuković nije želeo da odgovara na novinarska pitanja preko telefona, tražeći da ih dobije "napismeno". Na konstataciju novinara da je zahtev Južnih vesti za pristup informacijama od javnog značaja pisanim putem upućen još 9. decembra, Vuković je rekao da će odgovoriti "u zakonskom roku od 15 dana".

Autentičnost ugovora nije mogao da potvrdi ni Dejan Petković, koji je u vreme njegovog potpisivanja bio predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta, jer tvrdi da ga nije ni video.

- Ne kažem da ne postoji, ali ne bi bio jedini koji Vuković nije prijavio Upravnom odboru - kaže Petković, koji je smenjen upravo zbog sukoba sa Vukovićem.

Saša Gabrić je novinarima dostavio kratko saopštenje u vezi sa spornim ugovorom u kome ih je uputio na Narodno pozorište.

- Na taj način ćete dobiti odgovore na sva pitanja i ujedno zaključiti da troškovi za moje kompletno angažovanje kao i celu produkciju predstave spadaju u najniže u dugoj istoriji ovog pozorišta, što je lako dokazivo - naveo je Gabrić.

Bitno je pomenuti da je Saša Gabrić bio i reditelj predstave, što je najverovatnije regulisano posebnim ugovorom.

Inače, predstava "Sumnjivo lice" realizovana je u koprodukciji sa pozorištem iz Bitolja, gde je 10. avgusta premijerno i izvedena. Niška publika je predstavu videla prošle nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    16:56 // 9. 1. 2014.

    NARAVNO -Najlakśi način izvlačenja keś para u džep je kroz autorske honorare fizičkim licima. Cifra za ovu uslugu je astronomska.Ovo treba objaviti svuda.

  • Sasa

    03:12 // 16. 12. 2013.

    Toliko mu ne bi uzeo ni pop

  • Goran Petrović

    22:42 // 14. 12. 2013.

    Aman, ljudi, skinite se dečku s vrata i pustite ga da radi. Ako se prisetimo ko je sve do sad bio upravnik NP Niš, zaključno sa Biljanom Vujović i šta je sve i kako tamo rađeno, Vuković je mala maca.

    • Dejan Ilić

      05:26 // 15. 12. 2013.

      Maca, ili kuca, "odabir" muzike za predstavu ne košta ni izbliza toliko. Sasvim je u redu da svojim parama na pijaci automobila plati Yugo po ceni Porsche-a. Ovo je ipak novac poreskih obaveznika.

    • Dejan Ilić

      05:32 // 15. 12. 2013.

      Navedeni iznos odgovra iznosu za autorsku muziku, a ukoliko je vest koju je objavilo više medija neistinita, red bi bilo da je demantuje, naravno uz argumente.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: