Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 25. 4. 2019.

| Istražujemo

Aerodromski restoran u Nišu zakupili gastarbajteri iz Beča bliski SNS

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Novi menadžment aerodromskog restorana; foto: JV

Na konkurs Aerodroma “Konstantin Veliki” za iznajmljivanje restorana Avio krilo, javila se samo firma Big Size iz Žagubice, u vlasništvu porodice Trifunović koja decenijama živi i radi u Beču. Vlasnica firme je supruga bečkog biznismena, člana Upravnog odbora Fudbalskog kluba Radnički Niš i prijatelja brojnih srpskih SNS funkcionera Živojina Trifunovića - Žike Bombe.

apr Firma registrovana za trgovinu; printskrin: APRNovembra 2018, tadašnji zakupac Avio krila otkazao je ugovor, pa je mesec dana kasnije, Aerodrom javnim pozivom krenuo u potragu za novim zakupcem. Glavni uslov za iznajmljivanje restorana od 406 kvadrata u aerodromskoj zgradi, prema oglasu, bilo je da u opremanje zakupac uloži najmanje 10.000 evra.

Podnosilac ponude prilikom podnošenja ponude dužan je da garantuje da će, ukoliko bude izabran kao najpovoljniji podnosilac ponude, u roku od 3 meseca od dana zaključenja ugovora, uložiti u uređenje i opremanje poslovnog prostora najmanje 10.000 evra, o čemu će obavestiti Aerodrom i dostaviti dokaze i koji nakon 24 meseci prelazi u vlasništvo JP “Aerodrom Niš” - piše u oglasu.

trifunović Trifunović kaže da je po zanimanju kuvar i da je sa suprugom držao restorane po Beču; printskrin: Facebook/Živojin TrifrunovićOd nedavno, restoran je gostima ponovo otvorio vrata. Sa renoviranjem, stigao je i novi vlasnik. Kao jedini ponuđač, javila se firma Big Size sa sedištem u Žagubici. Prema podacima sa APR-a, ova firma nema zaposlenih.

Big Size je od 2015. u vlasništvu Hatke Trifunović, supruge biznismena Živojina Trifunovića Žike Bombe, koji 46 godina stanuje u Beču i koji sa Nišom ima još jednu vezu - fotelju u Upravnom odboru FK Radnički. Tu je od početka godine, od kada nama objašnjenja kako se Žagubičanin iz Beča našao u niškom superligašu i da li su veza sa klubom poznanstva sa funkcionerima SNS i SPS.

Iako je formalno, prema APR-u, Big Size registrovana za trgovačku delatnost, Trifunović objašnjava da njegova supruga i on imaju iskustva u ugostiteljstvu.

Da l’ trgujem pasulj i koka kolu na veliko ili na malo isto ti je, ali moja žena ima i druge dozvole. Ja sam inače kuvar po zanimanju. I žena je isto radila. Držali smo kafiće i restorane u Beču, tako da smo stručni što se toga tiče - kaže Trifunović.


Trifunović u "zagrljaju" funkcionera aktuelnog režima

vučić kurc Bomba između Vučića i Kurca; printskrin: Facebook/Živojin TrifunovićBar do 2016. Trifunović je bio funkcioner Jedinstvene Srbije, a Fejsbuk profil mu je krcat fotografijama sa srpskim političarima od Dragana Markovića Palme, do predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

zika bomba Trifunović sa Vulinom i Đurićem; printskrin: Facebook/Živojin TrifunovićTrifunović je prisustvovao i SNS mitingu u Beogradu 19. aprila, ali uprkos svemu tome, tvrdi da nije član nijedne stranke i da se “slika sa Srbima u Beču”.

To ja volim da se slikam, gde ima naših ljudi. Ali u stranku još nisam nijednu. Nisam se još opredelio. Bio sam u Beogradu na miting SNS, ali nisam član stranke, ni funkcioner - tvrdi Trifunović.

Podsetimo, početkom novembra 2018. prethodni zakupac Avio krila izašao je iz tog posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zarobljena drzava

    09:56 // 26. 4. 2019.

    Zato su i preuzimali aerodrom - da mogu iz Beograda i ovo da koriste za svoje dogovore i drugare. Ovaj nema veze sa Nišom. Neće niška firma skoro primirisati niti jedan posao na aerodromu. Baš kao i što je slučaj od kako je Beograd preuzeo EPS. Sve mora za Beograd i njihove pajtaše. Što je najgore, i ova opozicija sluša svoje centrale iz Beograda kao da su bogovi. Marš bre!

    • Mihajlo

      18:13 // 27. 4. 2019.

      Ne brini Sindikat Nezavisnost je iskrena opozicija.

  • Angelina Stojanovic

    22:28 // 25. 4. 2019.

    Ljudi sto se niste prijavili na tenderu za zakup aerodroma.Covek je dobio validno na licitaciji.Ne nasedajte na ovakve stvari.Ovo je covek iz ljubomore dao da se objavi ovakva vest.Mi smo stvarno zao narod.

    • vlada

      15:27 // 27. 4. 2019.

      Iza znakova interpunkcije ide jedno prazno polje (space na tastaturi). Vidim da puno znate, pa rekoh da pridodate i ovo. Pozdrav.

  • Nišlija milan

    21:55 // 25. 4. 2019.

    Svaka cast ,napokon uzeo pametan covek restoran .Stalno putujem i nikad nije bilo kao sada sve je u fulllllll a nemojte da sudite ovde o ceveku koga neznate pitao sam mog brata Google.....i vidim da je prava Firma uzela ovaj propali Restoran
    Pitajte Google Žika Bomba

    • abc

      09:49 // 19. 9. 2019.

      Kaže googl jedan od najbogatijih srba u Beču. Šta radi u sirotoj Srbiji, i ne vraća se tamo, ako nije... pa pretpostavite, !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: