Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 11. 2. 2015.

| Istražujemo

Agencija: Vlada da smeni Parlića

Autor:Predrag Blagojević, Jelena CanićIzvor:Južne vesti
Uroš Parlić

Zato što nije prijavio da je postavljen i za člana Nadzornog odbora JP "Stara planina", Agencija za borbu protiv korupcije odlučila da Urošu Parliću, direktoru Turističke organizacije Niša, nova funkcija prestaje "po sili zakona".

Iz Agencije za borbu protiv korupcije navode da Vlada ima obavezu da Parlića smeni u roku od 8 dana od prijema ove odluke.

Međutim, zasada nije izvesno da li će se i kada to desiti.

Naime, Agencija je tek pre nekoliko dana dobila potvrdu da je Parlić primio ovu odluku iako je ona bila doneta još 19. novembra.

Kako je pojašnjeno novinarima Južnih vesti, Agencija je nekoliko puta pokušavala da mu uruči odluku i na kraju mu je poslala preko Turističke organizacije Niša, gde je Parlić direktor.

Trenutno nije poznato da li će se Parlić žaliti na ovu odluku, pa time ni kada bi ona mogla da postane pravosnažna.

Podsetimo, Uroš Parlić, koji je za V.D. direktora TON imenovan nakon promene lokalne vlasti u Nišu septembra 2012. godine, od jula 2013. je istovremeno i član Nadzornog odbora JP "Stara planina".

Pored toga, na šta su Južne vesti tada ukazale, i samo Parlićevo imenovanje je bilo sporno. Problem je što član Nadzornog odbora javnog preduzeća mora imati završen fakultet, dok je Parlić završio samo Višu ekonomsku školu, zbog čega je i u odluci Vlade potpisan kao "ekonomista".

Identičan problem je bio i sa njegovim postavljanjem na čelo Turističke organizacije Niš, po čijem Statutu je direktor morao da ima završen fakultet. Međutim, ubrzo nakon što je Parlić postavljen za v. d. direktora, Upravni odbor je predložio da se Statut izmeni i da se omogući da direktor ima i samo završenu višu školu.

Iako tvrdi da nije član SNS, Parlića je na funkcije predlagala upravo ta stranka.


Obaveze, obaveze...

Osim što obavlja ove dve javne funkcije, Uroš Parlić je trenutno i predsednik gradskog Saveta za revitalizaciju niške Tvrđave, a od marta 2013. godine je i na mestu potpredsednika Košarkaškog kluba Konstantin.

Pored toga, pre desetak dana je izabran i za predsednika Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

Inače, obavljajući tu funkciju on automatski postaje i član Skupštine Košarkaškog saveza Srbije (KSS), a 21. februara će biti poznato i da li će biti izabran za člana Upravnog odbora KSS - jer je predložen i za tu funkciju.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jelena

    07:26 // 12. 2. 2015.

    @Dusobriznik ali mislim da je g-din zeleo da napiše dušebrižnik(nepismenih koliko voliš)
    nije ovde stvar da li se neko poznaje ili ne, već o bahatosti i dvoličnosti ovih na vlasti!

  • jelena

    07:10 // 12. 2. 2015.

    ..Ma škola, škola je u Srbiji relativan pojam..
    Osnovnu, srednju , fakulpet ili doktorat, za čas kupiš ili prepišeš.
    Čudi me što su menjali statut, mogao je lepo da kupi doktorat.
    Tuga, čemer, jad.

  • Zoran Jovanovic

    21:56 // 11. 2. 2015.

    Sposoban covek i to sto je Perisicev kum nema veza sa obavljanjem toliko funkcija.Podrska Perli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: