Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 16. 7. 2021.

| Istražujemo

Agencija potvrdila da je “Voćar” kupila beogradska firma, kupac kaže ni Nedimovićeva izjava nije laž

Autor:T.TodorovićIzvor:Južne vesti
download
Voćar bez struje; foto: siepa.gov.rs

Nakon teksta da grčka Agrifreda nije kupila merošinski Voćar, što je ministar poljoprivrede saopštio početkom maja, već beograski Vocarescare, direktor te firme oglasio se saopštenjem i tvrdi da su objavljene informacije pogrešno interpretirane. U međuvremenu, Južnim vestima stigao je i odgovor Agencije za licenciranje i potvrda informacije da je prodaja izvršena maja meseca za 23,4 miliona dinara, 10 puta manju cenu od procenje vrednosti.

Nakon teksta o prodaji Voćara posle 8 godina u stečaju direktor beogradske firme koja ga je kupila Zoran Antić poslao je redakciji Južnih vesti saopštenje u kome objašnjava kakva je uloga grčke kompanije u kupovini i budućem poslovanju srpske firme iz Merošine.

Možda je moje neiskustvo u javnom obraćanju doprinelo da dođe do pogrešnog timačenja cele vesti, tako da izgleda da kupovina "Voćara" iz Merošine nema nikakve veze sa poznatom kompanijom za preradu voća "Agrifreda" iz Grčke. Naprotiv, mi smo blisko povezani sa kompanijom "Agrifreda. Upravo je na zvaničnu inicijativu "Agrifrede" i kroz stratešku povezanost naših kompanija došlo do kupovine "Voćara". Dakle, želim da podvučem da ništa nije bilo netačno ni u izjavi ministra Nedimovića, niti u mojoj izjavi da je Vocasescare formalno postao vlasnik Voćara - piše Antić.

O poslu i planovima Antić je ranije za Južne vesti izjavio da rade na tome da ove godine izvezu 400 tona višnje Grcima i da planiraju sledeću sezonu, jer je ova za otkup i preradu završena zbog lošeg stanja u kom se objekat nalazi.

Za sledeću godinu da sve to sredimo i komore i krov i još puno stvari. Ja kad sam otišao tamo, mislim strašno je videti. Treba da dođete da vidite u kakvom je stanju objekat. Ne možemo, bunim se tamo da mi puste struju od kako je to krenulo još ne možemo ni da priđemo do puštanja struje, a kamo li nešto da radimo - rekao je Antić 2. jula.

6. jula u pisanom saopštenju kaže da je već preko 500 tona višnje otkupljeno na terenu po ceni od 52-56 dinara za prvu klasu i da je to samo početak poslovanja Voćara u novom ruhu i oživljavanja ovog kraja, a da su u našem mediju objavljene pogrešno interpretirane informacije.

Najvažnija vest jeste da je Voćar ponovo zaživeo, da su lokalni proizvođači ponovo dobili mesto gde će prodavati svoje voće i mogućnost da sa većom izvesnošću planiraju svoju budućnost jer imaju sigurnost partnera - piše u saopštenju.

mediji o voćaru Naslovi u medjima nakon objave ministra; foto: JVNajavljuje da će nakon ulaganja u Voćar i njegovog restruktuiranja i tehnološkog osavremenjavanja opreme količine koje se otkupljuju biti višestruko povećane, da će Agrifreda uneti svoj know-how i iskustvo u ovoj industriji i da će od ove investicije imati korist ne samo mali voćari, već i cela lokalna zajednica.

Podsećamo, ministar poljoprivrede prvi je objavio da je merošinska firma prodata.

Voćar iz Merošine je našao kupca. Kupila ga je jedna poznata kompanija Agrifreda koja u Grčkoj se bavi isključivo proizvodnjom i preradom voća. Oni danas ulaze u posed, rekao je Nedimović 7. juna ove godine.

U međuvremenu je Južnim vestima, nakon mesec dana od pitanja, dostavljen i odgovor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, potvrda informacije da je Voćar prodat srpskoj firmi Vocarescar po ceni od 23,4 miliona dinara, što je deset puta manje od procenjene vrednosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: