Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 20. 4. 2012.

Agencija: smeniti Višnjića

visnjic ugovori

Agencija za borbu protiv korupcije odbila je žalbu dekana Medicinskog fakulteta u Nišu Milana Višnjića i naložila Savetu fakulteta da ga hitno smeni sa te funkcije, potvrđeno je Južnim vestima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Veliki Kamen

    19:00 // 20. 4. 2012.

    Kakav kandidat za gradonacelnika, takva i stranka...

  • Dragoljub Stamenković

    19:36 // 20. 4. 2012.

    Što je mnogo, mnogo je !

  • Pera

    19:41 // 20. 4. 2012.

    Koji lik !

  • vmp

    19:46 // 20. 4. 2012.

    a pas? pa jel ima on il neko njegov psa. Gde je za njega katedra? Ili laboratorija....lesevi...nesto sto mu lezi?
    Kazu da njegovom psu ne treba posao, zivi od para dobijenih za primanja u radni odnos nerodjaka.

  • Nishlija

    20:29 // 20. 4. 2012.

    A sta je to "Agencija"? Koje je to zakonodavno telo? Jel postoji ministarstvo zdravlja? Kako moze da je zaposlio nekog 2010. i 2011.godine a doticni rade tamo 5-10 godina vec. Pa dal ce ucitelj Cirko da nam bude gradonacelnik?

    • Andrina

      22:03 // 20. 4. 2012.

      Doticni tamo rade 5/6 godina po raznim osnovima angazovanja, a zna se kako se napreduje na fakultetu do ugovora o radu kojim se neko angazuje kao docent. Inace mislim da svima nama u Srbiji treba lekar za predsednika, gradonacelnika, da probaju da nas kolektivno izlece od apatije, gluposti sa jedne i vredjanja inteligencije sa druge strane!

    • vesna p

      23:31 // 20. 4. 2012.

      Ne dirajte mi Cirka, on misli da je najbolji, ostavite ga "nek spava na to uvo". A Visnjica, izblamiranog i ogrezlog u mitu, zajedno sa sinom i dinastijom izbacite iz grada, i to sto pre, pravo u KPD.

  • nikola

    21:25 // 20. 4. 2012.

    Ne bih da branim dekana za koga mislim da je pogresio sto je primio mnogo ljudi, ukljucujuci i clanove svoje porodice, preko veze, ali ne vidim razlog ovolike opsednutosti njime. Kao da Bane nije zaposljavao sve redom (pocevsi od njegove zene), pa Simonovic itd. Ako je Visnjic nas najveci problem onda mi u stvari i nemamo probleme...

  • KOLEGA SA FAKULTETA

    21:28 // 20. 4. 2012.

    Nemojte se čuditi, dekan M.Višnjić kao i njegov sin A.Višnjić su bili istaknuti članovi DS u Nišu. Navike se lako ne menjaju.

  • UBICA

    23:25 // 20. 4. 2012.

    Ljudi mozda i jeste ovo predizborna kampanja ali ja sam da se svi koji su brljali skinu sa visokih funkcija i strpaju u zatvor,a pouzdano znam da je taj Visnjic brljao da nije imao granicu.Pricaju zaposlio ih je pre deset godina pa sta?Kako pa sta,da li znate sa kakvom je ocenom zaposljen Aleksandar na mestu asistenta mislite da nije bilo boljih studenata od njega naravno da ih je bilo ali za njih nema mesta u Nisu vec moraju da idu u razna sela da rade dok familija Visnjic pljacka po fakultetu...

    • Milena

      04:02 // 21. 4. 2012.

      Izvinjavam se sto ovako moram da odgovorim, ali - ne lupaj gluposti! Aleksandar Visnjic je bio najbolji od svih prijavljenih kandidata!

    • Dunja

      19:57 // 21. 4. 2012.

      Prosto je smesno sto svi u ovom gradu nesto kao znaju o svemu i svacemu,a ne znaju u sopstvenom dvoristu sta se desava. Do juce se nije znalo ni gde je medicinski fakultet,a sad se svi prave pametni i raspravljaju o studiranju i ocenama A.Visnjica! Visnjic ovo, Visnjic ono,pa dokle vise,sta je on gori od Simonovica,sta je gori od Baneta? Sto Baneta ne smenite,celu gradsku kasu je ispraznio na gluposti,koga sve na vezu on nije primio i to ne samo uze clanove porodice,nego od komsije do ko zna koga... Strasno.

    • Za Milenu Visnjic

      04:36 // 22. 4. 2012.

      @ Milena - ti si sigurno neka iz Visnjic dinastije koja je mozda sada tek stasala za nekog asistenta ili mozda cak profesora, ali nazalost zakasnila si. Svi znaju ko je i sta je Aleksandar Visnjic-nesposobni nitkojevic kome je tatica pokusao da obezbedi hleba bez motike...mozda bi on i bio najbolji kandidat na nivou decijeg obdanista...mada bi i tu imao male sanse!!!!!!

  • Dragana Milutinović

    23:37 // 20. 4. 2012.

    Samo u zemlji Srbiji razne "agencije" donose presud... JADNO! SUD, jedino sud, ima ovlašćenje da nekog oglasi krivim i da propise kaznu! Ali ne, mi imamo razne agencije koje ostvaruju ciljeve i obracunavaju se sa protivnicima partijskih sefova! Prof.dr Milan Višnjić je bio dekan 12 godina bez podrske bilo koje politicke stranke. Rezultat toga je najbolje organizovani fakultet u zemji, sa novom zgradom izgrađenom sredstvima fakulteta! Sada ga napada olos, koji pokusava da ga diskredituje lazima i montiranim aferama, MEĐUTIM PROFA JE SLEDECI GRADONACELNIK!

    • vesna p

      00:05 // 21. 4. 2012.

      ...sedi, 10! Ljubi te tvoj profa.

    • DJAVO

      01:28 // 21. 4. 2012.

      Zaboga Dragana,zloupotrebljavas ove nase divne Juzne vesti da reklamiras tu tvoju kombi reformisticku stranku i Visnjice.Pa zar ste toliki olos ( sluzim se tvojim zargonom) da nemate sredstva i da to ucinite na civilizovan i primeren nacin kao ostale normalne stranke.Mnogo si bre providna a bogami i naivna ako ocekujes nesto od njih.PROFA JE SLEDECI ZA PRDEKANU.

    • Milena

      04:21 // 21. 4. 2012.

      Upravo tako! U ovoj zemlji agencije i novinari donose presude! Ispada da oni imaju vece ingirencije od inspekcija i sudova. U prethodnom clanku smo procitali da je inspekcija izvrsila uvid i da nije nasla ni jednu nepravilnost. Ali to ocigledno novinarima nije bilo interesantno da slikaju i isto ovako stave na sajt.

      Srbija ima 136 agencija, a Nemacka 6! Pa izmislili su toliko agencija da bi mogli da zaposljavaju svoje partijske poslusnike. I, ocigledno, da se obracunavaju sa svojim protivnicima.

    • Predrag Blagojevic

      12:14 // 21. 4. 2012.

      @Milena - Inspekcija rada proverava samo proceduru zapošljavanja, a ne o motivima i povezanosti osoba.
      A, Agencija za borbu protiv korupcije, kao što i samo ime kaže, proverava upravo moguću korupciju.
      Za razliku od većine agencija koje je osnovala Vlada, ovu je osnovao Parlament.
      Pri tom, to je bio izričiti zahtev Evropske unije.
      A, mi, kao novinari samo prenosimo zvanične dokumente. Nisam primetio da se zbog toga bunite u ostalim slučajevima?!

    • Jelena

      14:54 // 24. 4. 2012.

      Postovani gospodine Blagojevicu, divim se Vasem strpljenju i zelji da edukujete neobrazovane sugradjane i bojim se da Vam je misija uzaludna kada je u pitanju pokusaj da bilo sta objasnite osobi koja se potpisuje kao Milena. Jer... kako to nekada davno rece Misel de Montenj "Bog je zgleda jedino ispravno podelio pamet - niko se ne zali da mu je malo dao", a kada tome dodamo i palanacki duh i nedovrseno obrazovanje, svaki pokusaj da od ..... napravimo pitu unapred je osudjen na propast. Neki su pokusali da je u nekom od prethodnih komentara nauce pravopisu i gramatickim pravilima, ali vidim da su ti komentari naisli na negativne glasove. Te cu ostati sa zankom pitanja iznad glave, razmisljajuci vredi li uopste pokusavati da nepismenom svetu objasnimo ono sto taj svet nikada nece moci da shvati?

  • biljana

    23:51 // 20. 4. 2012.

    Milan Višnjić je loš čovek, slab lekar (to tvde sve njegove kolege sa VMA)i svestan toga nalazi sebe u politici. E, tu je, kao i njegov sin svoj na svome. Intrige, pretnje, to je način na koji rade i deluju profesor i njegovi.Znaju oni da nikada neče dobiti dovoljno glasova i vlast, ali tu je novac od kampanje koji oni potrose u minimalnom iznosu, ostalo je u džepu...Strašno, strašno...

    • istina

      12:38 // 22. 4. 2012.

      daj dokaze,najbolji dokaz je koliko je siromasnih pacijenata operisao, sta je radio 99,gde je sada medicinski fakulet ocito je da smeta tajkunima juga srbije,

  • DJAVO

    01:12 // 21. 4. 2012.

    E moj Visnjicu. Zaigra mecka i pred tvojom kucom. Vidis da ima Boga. Govorio sam ti, cini dobro svima a ne samo tvojima, i nadaj se dobrom.Dosao je i kod tebe djavo po svoje.

  • Nišlija

    08:44 // 21. 4. 2012.

    Ako pitate one koje je dekan zaposlio, naravno da će reći da ga iz Agencije napada "ološ". Ali se ne pitaju šta bi bilo kada bi to, kao ovaj dekan, uradilo više stotina profesora na Medicinskom fakultetu, koji isto tako mogu biti dekani fakulteta. Po njima je stečeno (ne)pravo neprokiosnoveno, bez obzira šta misle oni koji su na taj način obespravljeni. Ovo je očiti primer stvorene društvene svesti onih (kojih u Srbiji nije tako malo) koji nisu ni čuli za civilizacijske tekovine u obezbeđenju jednakosti u pravnoj zaštiti svih građana pred zakonom. Pitam se samo da li će se o ovom slučaju izjasnati nadležni tzv. univerzitetki Etički komitet koji je sačinjen po meri ovakvih dekana na Univerzitetu u Nišu. Rektore, na potezu si!

  • Borko

    09:28 // 21. 4. 2012.

    Jasno je da je Medicinski fakultet u Nisu postao jedna obicna berza na kojoj trguje samo jedan broker, ali jasno je i to da je dosao kraj toj Visnjicevoj hobotnici.

  • dragan

    09:42 // 21. 4. 2012.

    Tolika li je panika u vladajućim redovima da ne prestajete sa tim izmišljotinama.
    Hteli vi to ili ne on je sledeći GRADONAČELNIK NIŠA JER SE GRAĐANI PITAJU.

  • ibrakadabra

    10:16 // 21. 4. 2012.

    Kakvu sliku na sajtu ste stavili ovog da kažem " gospodina " M.Višnjića sve me podseća na Šojića iz Bele ladje, a on nije ništa bolji od Šojića.

  • homosapiens

    10:16 // 21. 4. 2012.

    Mož mu pljunete pod prozor :P

    • ibrakadabra

      15:00 // 21. 4. 2012.

      AL POD TAJ PROZOR CE BUDU RESETKE!!!!!

  • Prof.dr Milan Visnjic

    10:47 // 21. 4. 2012.

    Prijo,zete, familijo ne damo se mi lako ima nas puno na fakultetu...

  • Ana

    12:44 // 21. 4. 2012.

    Višnjić i rodbina su definitivno zaslužili da trpe posledice. Ali, šta je bilo sa aferom koju je on otvorio? O višestrukim platama, radnim danima od 40 sati, i slično, a što ne važi samo za kliniči centar u Nišu, već za većinu ako ne i sve Kliničke centre u Srbiji. Višnjići, koliko god da su brojni ne mogu baš toliko da oštete budžet kao stotine lekara koji za nerad dobijaju plate od 200-300 ili 600 hiljada dinara mesečno.

    • Nis

      22:46 // 25. 4. 2012.

      Dobijali su i do 2 miliona mesecno....

  • dusan

    13:35 // 21. 4. 2012.

    ovo uopste nije tacno, nema nista od ovoga, videcete :)

    • Milan Visnjic

      16:22 // 21. 4. 2012.

      Dusane u pravu si. Mene agencija nije ni izabrala a ne moze ni da me smeni. Ja sam dekan do 1 oktobra 2012 god a po tome moj drug,kolega i prijatelj prof. dr Steva Ilic i ja cu sa zadovoljstvom biti njegov prodekan. Preporuka agencije nikoga ne obavezuje. Onima kojim se to ne dopada neka se i dalje zale agenciji a agencija ako ima objektivne cinjenice neka podnese krivuicnu prijavu.

  • Boni

    18:32 // 21. 4. 2012.

    Postovani Profesore, Zar Vam 12 godina nije bilo dovoljno? Zar Vam zaposljavanje skoro cele porodice nije bilo dovoljno? Da li je vlast toliko slatka da je vredna ove blamaze cele porodice Visnjic? Vidim da najavljujete da cete i posle 1-og oktobra biti prodekan tj dekan. Dokle? Dok ne zaposlite i unuke i praunuke? Razumljiva je zelja da i dalje budete boss kako biste ocuvali imperiju koju ste napravili za sebe i svoju porodicu. Ostajete usamljeni i zaista niko sve i da hoce ne moze da Vas podrzi. Onemugucili ste im to Vasim sramnim delima. Najcitanije stivo u Nisu zadnjih dana je resenje Agencije o Vasem razresenju. Da li ste stidite zbog svega ovoga?

    • Milan Visnjic

      00:20 // 22. 4. 2012.

      Gospodine Boni,
      Da li Vi imate decu. Sta Vi propagirate. Unistite svoju decu, unistiote porodicu, nemojte nista da im pomognete. Ako tako razmisljate onda sa Vama nesto nije u redu. Pa gospodine Boni ko ste Vi ako podrzavate razbijanje porodice a trebalo bi da znate da je porodica najvaznija celija svakog drustva. Sve do sada sto sam uradio, toga se ne stidim vec se ponosim. Moja deca su zavrsila fakultete i to sa vrlo visokim prosekom jer nisu debili i normalno je da im pomognem da dobiju posao a vi nemojte o mojoj deci da brinete. Brinite o sebi i svojoj deci aki ih imate, verovatno nemate decu jer da imate i da ih volite, nebi pisali ove nebuloze.

    • vmp

      13:21 // 22. 4. 2012.

      @Visnjic
      Jao, pa vi ste sve pomesali. Obavljanje javne funkcije ne znaci da treba da zaposlite celu porodicu, pod geslom ocuvanja iste. Ako tako mislite, onda shvatite da sad dolazi neko ko takodje ima decu i zeli da odstrani vase nedebile, da bi primio svoje. Eto. A Vas recnik? "Debili". Sramota.
      Sad zamislite da postoji malo ludi sin nekog dekana, koji izbode ili ubije vaseg sina. Prirodno da otac treba da ga zastiti i da ne robija. A Vi? A Vas bol?
      Sta je sa mojom prijateljicom koja nije mogla da se zaposli na tom istom fakultetu iako je bila najbolji student. Ona nije nicije dete? A njena porodica?
      Vas komentar nije sramotan za coveka koji obavlja javnu funkciju, on je sramotan za coveka.

    • Boni

      21:40 // 22. 4. 2012.

      Postovani Profesore, Imam cetvoro dece i sedam unucadi. Jedna cerka mi je zavrsila Medicinski fakultet u Nisu sa prosekom ocena 9.5. Nije bila dovoljno pametna za Vas fakultet i radi u jednom manjem mestu u okolini Nisa. Muz je bio inzinjer gradjevine i sada je u penziji. Nemamo materijalna dobra kao Vi, nemamo stranku kao Vasa porodica ali smo srecni i jedinstvena porodica. Vama i Vasoj porodici zelim sve najbolje u zivotu. S postovanjem, Boni

  • Ima Boga

    23:37 // 21. 4. 2012.

    Veliki Bog vidi sve! Zalosno je da ovakvog necoveka oslovljamo sa "doktor", jer doktor treba da bude plemenita osoba. Visnjicu stidi se i sakrij u misiju rupu. Tvoja deca treba da te se stide!!!

  • nikola

    01:19 // 22. 4. 2012.

    jadni studenti kojima Steva Ilic bude dekan. Znam da nije tema, ali goreg coveka u zivotu nisam sreo. Inace je on Visnjicev glavni potrcko pa se verovatno ni pozicija prof. Visnjica u praksi nece ni malo izmeniti. I dalje ce profesore nazivati misevima, naredjivati da u oktobru II ili novembru puste sve studente, dozvoliti da se polaze interna pre farmakologije itd. Medicinski fakultet se srozao i to je to. Studenti se ne bune mnogo jer lakse polazu pojedine veoma teske ispite, ali ce nazalost njihovi buduci pacijenti - SVI MI to osetiti veoma dobro tj. lose ili kako vec.

  • istina

    11:26 // 22. 4. 2012.

    O dr, Visnjicu najbolje govore pacijenti iz svih krajeva Juzne srbije koji se operisu bez ikakve novcane naknade, on je doctor hirurg , dekan iza kojeg stoji uspesan medicinski fakultet, covek koji moze da povede Jug , zato su I krenuli na njega sitnim ulicarskim I lopovskim fazonima preko potkupljenih medija……..
    Pravda za sve…….SLOBODA ZA JUG SRBIJE
    PODRSKA DR MILANU VISNJICU U NJEGOVOM RADU, POSTO JOS NIJE NIKO PITAO KOLIKO JE PACIJENATA OPERISAO I STA JE SVE URADIO ZA MEDICINSKI FAKULTET

  • istina

    11:27 // 22. 4. 2012.

    Prokuplje,Kursumlija i cela Toplica, voli MILANA VISNJICA i zna da je on pravi patriota koji svojim radom, na delu pomaze ljudima, postao je veliki i istovremeno ostao jednostavan , narodni covek. PODRSKA MILANU. I KROZ VATRU KAD PRODJE, YLATO OSTAJE ZLATO

    • Toplicanka

      14:41 // 22. 4. 2012.

      Posto je toliko omiljen u Toplici, sigurna sam da ce osvetlati obraz i ubedljivo pobediti. Dakle reformisti ce biti na vlasti u citavoj Toplici i mozda ce cak i predloziti da to bude Visnjiceva Toplica. Pa ljudi moji Palma je za Visnjica simbol kulture, demokratije, bon tona....Cemu li se nada ovaj covek?

  • psihijatar

    14:43 // 22. 4. 2012.

    Ovaj je nacisto odlepio....

  • Jelena

    15:09 // 24. 4. 2012.

    Draga Ana, ljudi koji su iznad proseka, treba i da zaradjuju iznad proseka. Tako nikoga ne ugrozavaju, ne kradu, nego samo treba da imaju mogućnost da to što su bolji od drugih i naplate. Ne vidim baš ništa loše u tome. Ja sam svoje dete vodila na operaciju u Beograd, u privatnu kliniku, platila sam tu operaciju i ne vidim sta bi bilo lose da je takvu operaciju umeo da uradi neko iz Kliničkog centra Niš i da je za to mogao za zaradi neku količinu novca. A za ove lekare koje prozivate pitaju ljudi iz cele Srbije jer zele da ih bas oni operisu. Zar bi bilo bolje da odu iz ovoj jadnog gradića u inostranstvo ili bar u Beograd pa da ih onda jurimo po svetu kada nam zatrebaju njihove usluge? Sramota je što prozivate ljude koji zaslužuju svaku pohvalu i želite da one koji su najbolji poistovetite sa prosečnim lekarčićima. Svako ima šansu, samo su se ovi ljudi borili i izborili da budu najbolji i kao takvi treba da budu predmet divljenja i pohvale a ne pljuvačine osrednjih i nezadovoljnih.

  • danilo

    23:31 // 26. 4. 2012.

    nije Visnjic zaposljavao samonrodjake
    zaboravljate svalerke
    dovoljno je da se pogleda lista primljenih profesorki na MF pogotovu Farmaciji.
    i mi studenti smo ih vidjali...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: