Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 24. 7. 2017.

| Istražujemo

Agencija za borbu protiv korupcije traži smenu opštinskog većnika u Panteleju

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Tihomir Perić
Perić (u sredini) pred smenom u Panteleju; Foto: Arhivska fotografija, izvor SRS

Zato što Tihomir Perić, lider SRS u Nišu, nije na vreme od Agencije za borbu protiv korupcije tražio saglasnost da pored funkcije odbornika u Skupštini grada Niša bude i većnik u Opštini Pantelej, Agencija je zaključila da mu "po sili zakona" prestaje funkcija u Panteleju. Perić uložio žalbu.

Perić je najpre 29. juna prošle godine formalno seo u odborničke klupe Skupštine grada, ali je dvadesetak dana kasnije imenovan i za člana Opštinskog veća u Panteleju. 

Iako zakon jasno propisuje obavezu svakog javnog funkcionera da u roku od tri dana od kada preuzme novu funkciju, o tome obavesti Agenciju za borbu protiv korupcije i formalno zatraži saglasnost da istovremeno obavlja dve ili više funkcija, Perić to nije učinio.

Početkom aprila ove godine Agencija je zaključila da je time Perić prekršio zakon i konstatovala da mu funkcija većnika "prestaje po sili zakona".

Rešenjem v. d. direktora Agencije od 7. aprila 2017. godine utvrđeno da je Tihomir Perić, odbornik Skupštine grada Niša, prihvatanjem druge javne funkcije člana Veća gradske opštine Pantelej grada Niša, bez saglasnosti Agencije postupio suprotno odredbi čl. 28. st. 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega mu druga javna funkcija člana Veća Gradske opštine Pantelej prestaje po sili zakona, o čemu će odluku doneti Skupština navedene Gradske opštine - piše o odgovoru Agencije.

Ipak, zasada je neizvesno da li će Perić biti smenjen. Naime, on je uložio žalbu, pa se sada čeka da o tome odluči Odbor Agencije.

Perić: Nelogični propisi

Sam Perić potvrđuje da se žalio na odluku Agencije za borbu protiv korupcije, tvrdeći da je reč o "besmislenoj praksi".

Kako to misle da neko ima rok od 3 dana da traži saglasnost tek nakon što je postavljen na određenu funkciju? Valjda saglasnost treba pre nego što vas postave - kaže Perić.

On dodaje da je u propisanom roku poslao sve što su mu iz Stručne službe Opštine Pantelej rekli da bi trebalo da uradi, te se nada da će njegova žalba biti usvojena.

Podsetimo, Perić je odnedavno predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cobi

    17:17 // 24. 7. 2017.

    Svojom izjavom da je besmisleno šta Agencija traži od njega,pokazao je elementarno nepoznavanje Zakona i Ustava Republike Srbije.Jadan je narod kojeg ovakvi zastupaju.

  • Bata

    15:18 // 24. 7. 2017.

    Opet radikali?Oni gori od SNSa ne znam kako je u drugim gradovima ali u Nis su nula svi do jednog vidi li Seselj dalje od zemuna

    • Реља

      17:39 // 24. 7. 2017.

      Ниси ти бата. Ти си бот-а.

    • Ђурађ

      17:43 // 24. 7. 2017.

      Rekao bi da si posle propasti zutaca osvetnicki raspolozen.

  • Aperkat

    14:09 // 24. 7. 2017.

    Ocigledno,kad si VLAST,briga te za zakon!
    Radikali,do skoro ste pljuvali i nipodastavali svoje bivse partijske drugare,kad vam dadose deo kolaca u Nisu-tajac?!
    Znace napaceni narod da to ceni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: