Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 21. 9. 2017.

| Istražujemo

Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
dejan
Da li će Dejan Andrejević biti imenovan iako ne ispunjava uslove?; foto: JKP "Naissus"

Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

Andrejević je diplomirao kao ekonomista, na privatnom fakultetu “Educons” iz Sremske Kamenice, 14. septembra 2012. godine.

diploma Stekao visoko obrazovanje septembra 2012.Međutim, u javno dostpunom konkursu, aktuelni i po svemu sudeći budući direktor niškog Vodovoda, između ostalog, mora da ima najmanje 5 godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje sa 240 ESPB bodova.

Za to je potreban dokaz o potrebnom radnom iskustvu na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, original ili overena fotokopija potvrde ili drugih isprava kojima se dokazuje najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje iz navedenih uslova - navodi se u konkursu.

S obzirom na to da je konkurs završen sredinom jula, Andrejeviću je, u trenutku prijave, nedostajalo još 3 meseca iskustva.

Podsetimo, Andrejevića je Zoran Perišić imenovao za šefa kabineta 25. jula 2012. godine.

Iako je Andrejević tvrdio da je imao visoko obrazovanje za tu funkciju, to je osporeno kada je prilikom kandidature za direktora Toplane u Nišu, komisija je odbacila njegovu prijavu, jer je, kako stoju u obrazloženju, diplomirao 14. septembra 2012. i nije podneo dokaz o radnom iskustvu na rukovodećem mestu.

Početkom 2014. zauzeo je direktorsku fotelju u JKP Naisus. U ovom preduzeću su tada odbili da novinarima dostave podatke o primanjima direktora i njegovih pomoćnika i savetnika, tvrdeći da je reč o tajni.

Celu Andrejevićevu biografiju možete pročitati u rubrici "Ko je ko".


"Transparentnost Srbija": Andrejevićeva prijava ne bi trebalo da bude prihvaćena

U organizaciji “Transparentnost Srbija” smatraju da ne može Komisija za izbor direktora niških javnih preduzeća da “pretpostavi da je Andrejević od 16. jula, kada je završen konkurs, nastavio da obavlja posao i da je u međuvremenu stekao isksutvo”.

To je kao kad bih konkurisao, a da nisam završio fakultet, ali obećam da ću diplomirati dok me izaberu. U konkretnom slučaju, ako neko u oktobru puni 5 godina otkako je diplomirao, njegova prijava, podneta u julu, ne može se prihvatiti, jer je jasno da u tom trenutku nije imao 5 godina iskustva na poslovima za koje se zahteva ta diploma - kažu u "Transparentnsti".

Oni dodaju da će Andrejević ispunjavati uslove tek u oktobru i to "pod uslovom da je odmah po diplomiranju počeo da radi".


“O tome odlučuje Komisija”

Aktuelni prvi čovek JKP Naisus i kandidat za novi direktorski mandat Dejan Andrejević, nedavno je novinarima Južnih vesti rekao da ne želi da komentariše da li ispunjava uslove za obavljanje ove funkcije i prebacio "loptu" na Komisiju za imenovanje direktora.

O tome odlučuje Komisija - bio je kratak Andrejević.

Međutim, novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju komentar od predsednice Komisije za imenovanje direktora Olivere Igić, jer se danima ne javlja ne telefon.

Ipak, Igićeva je za Televiziju Zona plus, rekla da Komisija ne ispituje verodostojnost dokumentacije kandidata, jer za to "nije ovlašćena". Ona je dodala da protiv rešenja Komisije ne postoji mogućnost ulaganja žalbe, već kandidati mogu nakon okončanja postupka da se obrate sudu.

Podsetimo, konkurs za direktore 11 niških javnih preduzeća raspisan je juna ove godine. Međutim, za razliku od prethodnih izbora, ove godine Komisija je odlučila da izbor bude tajan, pa se do danas ne znaju imena kandidata. Međutim, medij blizak vlasti Gradski portal 018 objavio je imena najbolje kotiranih kandidata, među kojima se pojavljuje i Andrejević kao kandidat za direktora niškog Vodovoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko zna zna

    00:22 // 25. 9. 2017.

    Dobar je Dejan direktor , naucio je posao i sad kada je krenuo da ostvaruje neke ciljeve, vi bi da ga menjate. Epa nema , videćete boljitak u narednom mandatu

  • Milivoj

    14:23 // 22. 9. 2017.

    Šta će nam komisija za odabir direktora kad je on daleko čuveni Dejan Andrejević jači od komisije? Ne potcenjujte inteligenciju naroda.

  • BlaBla

    12:02 // 22. 9. 2017.

    Kako ne ispunjava uslove? Clan je SNS-a, a clanska karta dodaje ESPB i godine/mesece iskustva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: