Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 17. 4. 2018.

| Istražujemo

Autobus koji je sleteo s puta vožen sa neispravnim kočnicama, Tužilaštvo traži krivca

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
autobus saobraćajka
Ko je prikrivao kvar?; Foto: čitalac

Pre saobraćajne nezgode, prema nalazu sudskog veštaka, autobus Direkcije za javni prevoz, kojem su otkazale kočnice, pa je sleteo u dvorište nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji”, bio je pokvaren duže vreme. Zbog toga je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu naložilo policiji da među službenicima i rukovodstvom Direkcije pronađe odgovorne.

Premda nije mogao da utvrdi tačno vreme nastanka oštećenja na membrani kočionog cilindra prednjeg levog točka, sudski veštak je, kako kažu u Tužilaštvu, ustanovio da je upravo ta havarija uslovila otkazivanje kočnica, kada je nakon sletanja autobusa sa puta, povređeno devetoro putnika.

U Tužilaštvu dodaju da sve to pokazuje "nebrigu" Direkcije, pa su izdali zahtev Policijskoj upravi u Nišu da pronađu odgovorne.

U svom nalazu veštak je naveo da je na osnovu vanrednog tehničkog pregleda ustanovio da su nepravilnosti koje su bile na autobusu bile prisutne duže vreme, pre nastanka nezgode i da su bile od presudnog značaja za gubitak funkcije kočnica autobusa. To ukazuje na lošu brigu vozača, tehničke službe, vlasnika autobusa u odnosu na praćenje, uočavanje i uklanjanje neispravnosti na vozilima - navode u Tužilaštvu.

Međutim, prvi čovek Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević i ovoga puta ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa je njegov komentar izostao. Inače, novinari su na zahtev Petronijevićevog zamenika Nenada Stankovića, još 28. marta preko njihove sekratarice tražili sastanak sa rukovodstvom Direkcije, ali dosad taj sastanak nije zakazan.

Podsetimo, 26. marta otkazale su kočnice gradskom autobusu, zbog čega je sleteo u dvorište nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji” i tom prilikom povređeno je devetoro putnika.

Dan nakon toga, saobraćajna policija na vanredni tehnički pregled poslala je nekoliko autobusa Direkcije i za veliki deo njih je utvrđeno da su neispravni prevozili građane. Zbog toga su bili isključeni iz saobraćaja.

Inače, ko će da odgovara za to što je Direkcija prevozila Nišlije pokvarenim autobusima, zasad nije poznato, jer u ovom Javnom komunalnom preduzeću izbegavaju da odgavaraju na pitanja novinara Južnih vesti. Pored toga, i gradski zvaničnici su odbili da govore o ovom problemu, iako je upravo Grad Niš osnivač Direkcije za javni prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djuram

    10:04 // 19. 4. 2018.

    A ko da bude krivac kada su svi u javnom prevozu partijski zasticeni,tuzilastvo takodje partijsko.

  • Pravda

    00:37 // 19. 4. 2018.

    Kada bi policija oredila zadrzavanje Direktoru a pre svega zameniku Direktora(koji inace odlucuje o svemu) 30 do 60 dana, da nebi uticali na svedoke, pa onda ispitala sve radnike direkcije po na osob skupili bi dovoljno dokaza i svedoka da ih ztvore na dug perjod. A i bio bi lep politicki primer da vlast ume da se bori za svoje gradjane

  • Bravo

    15:39 // 18. 4. 2018.

    Znaci za kocnice nema Ali za daleko vece plate od proseka za lezilebovice necije zene I neciju decu koja su tu primljena ko zna kako IMA, ma nije li Vas bre sramota nisu to papiri nego Ljudi za koje odgovarate dok ih vozite I Koji vam uredno placaju ,sta vi see ne vozite autobusom ubacili ste se kola is kola u najlepsu zgradu sa najlepsim kancelarijama pa pa OBIcne Smrtnike bas me briga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: