Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:35, 19. 5. 2014.

| Istražujemo

Banđur: nasledna radna mesta su nemoralna

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
bandjur-milos.jpg

Reagujući na sporna zapošljavanja u "Gradskoj toplani" u Nišu resorni gradski većnik Miloš Banđur ocenio da je takva praksa nedopustiva.

Banđur tvrdi da je svoje nezadovoljstvo preneo direktoru Toplane i to na zajedničkom sastanku direktora svih javnih i komunalnih preduzeća u Nišu.

- Moja primedba je bila da je nedopustivo da se radna mesta u javnim preduzećima nasleđuju, pogotovo u situaciji kada je posao u državnoj službi privilegija. Prosto, nije dopustivo da se privilegije nasleđuju - kaže Banđur.

Ipak, resorni većnik dodaje da je on, kao pojedinac, nemoćan da to spreči.

- U ovom trenutku sve je na savesti samog direktora. Gradsko veće može u tom smislu da da neki zaključak, gradonačelnik može da usmeri politiku gradskog veća u tom smislu, ali ja kao pojedinac, kao jedan od 11 gradskih većnika, bez obzira što sam resorni mogu samo da savetujem, mogu da iznesem svoj stav na sednici Veća, da iznesem svoj stav u javnosti, ali ne mogu da promenim ništa ja tu - kaže Banđur.

Podsetimo, kako su Južne vesti pisale prošle nedelje, direktor JP "Gradska toplana" Niš Slobodan Maksimović je zaposlio bez konkursa najmanje 5 novih službenika, dece radnika koji su, kako tvrdi, kao uslov da bi otišli u penziju postavili zapošljavanje njihove dece.

Gradonačelnik Zoran Perišić još nije javno reagovao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragonic

    20:31 // 4. 6. 2014.

    Jedino Banđur proziva sve što je u Nišu kvarna roba. Pitam se kada će i direktor ustanove za decu "Pcelica" odgovarati za minus od 200 mil. dinara. Perisic čuva drugome leđa. Banđur za gradonačelnika.

  • D.Stamenković

    00:27 // 25. 5. 2014.

    Apsolutna podrška profesoru Banđuru i pozdrav iz Babušnice gde je partijsko zapošljavanje izraženije od nasleđa radnih mesta. Pojedinac je nemoćan ako je sistem neuređen. Nemoral i nemoć sam preživeo

  • Dusan

    04:53 // 24. 5. 2014.

    Svaka cast vecniku Bandjuru koji je itekako pravedno postupio ali na zalost veliki je problem sto stav i komentar jedne osobe ne moze da promeni i utice na odluku vecine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: