Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 15. 10. 2012.

| Istražujemo

Banđur osuđen zbog pronevere

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
banđur presuda
Detalj iz presude

Gradski većnik i funkcioner SNS u Nišu Miloš Banđur osuđen je pred Osnovnom sudom u Kosovskoj Mitrovici zbog pronevere novca, saznaju Južne vesti.

presuda Banđur Podaci sa sajta Osnovnog suda u Kosovskoj MitroviciOsnovno javno tužilaštvo pokrenulo je protiv Banđura krivični postupak u maju prošle godine, a prvostepeno je osuđen 23. marta ove godine, nepuna 2 meseca pre lokalnih izbora u Srbiji.

U dokumentaciji do koje su došle Južne vesti piše da je Banđur osuđen na 6 meseci zatvora zbog pronevere 45.000 dinara Sindikata Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, čiji je bio predsednik. 

Prema podacima iz dokumenata, Banđur je 2 puta tokom 2009. godine tražio od te organizacije novčane pozajmice, a zatim ih sam sebi dodeljivao i to bez roka predviđenog za vraćanje.

Pri tom, odlukom o dodeli pozajmice nije predvideo rok za vraćanje novca, niti je pozajmicu vratio. Miloš Banđur osuđen većnik krađa Miloš Banđur, arhivska fotografija

U svoju odbranu Banđur je naveo da je novac pozajmio zbog plaćanja zdravstvenih analiza, a da to nije naveo kao razloge kada je pozajmicu tražio da ga "ne bije maler".

Banđurov komentar nismo danas uspeli da dobijemo.

Na telefonske pozive nije odgovarao, a na naš SMS odgovorio je porukom "Možete doći sutra u Gradsku kuću u 11 časova".

U Srpskoj naprednoj stranci kažu da o celoj stvari "prvi put čuju".

- Verujte da ja prvi put čujem za to. A, s obzirom da sam bio i šef Izbornog štaba SNS u Nišu budite sigurni da ni ostali članovi Gradskog odbora nisu o tome ništa znali - kaže potpredsednik niškog SNS Miloš Milovančević.

Isti odgovor dobili smo i od gradonačelnika Niša i predsednika SNS Zorana Perišića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kosovka devojka

    01:06 // 17. 10. 2012.

    Trazi se od gradonacelnika, da predlozi novog vecnika ili da Bandjur se izuzme iz glasanja do pravosnaznosti presude za proneveru. Valjda je ovo logicno?

  • Baby

    19:54 // 16. 10. 2012.

    Ovo je samo jos jedan od pokazatelja jadne kadrovske strukture niskog SNS-a (CAST MALOM BROJU IZUZETAKA) koji dobrim delom predstavlja skupinu osoba sumnjivih moralnih kvaliteta, pocev od devojcica koje se setkaju i slikaju na stranackim skupovima preko cika koji im obecavaju radna mesta i druge vrste napredovanja a za uzvrat traze delic njihove mladosti, pa do grupa paradnog tipa koje su se lepo ustolicile u organima upravljanja ove stranke u Nisu, ali i organima vlasti.
    Nikako da shvatim sta su bitni kvaliteti koji presudjuju kod odabira kadrova u ovoj stranci iako se trudim od momenta kada su preuzeli vlast u Nisu. Nazalost, glasala sam za njih da kaznim DS zbog lose vladavine proteklih godina a sada ozbiljno razmisljam da se uclanim u DS kada se bude procistio nakon stranackih izbora.

  • majstor

    18:51 // 16. 10. 2012.

    Perisicu zar mu nisi trazio potvrdu da nije u postupku sudskom kada si ga predlozio za vecnika? ili si morao da ga postavis na funkciju ili ste imali zajednicki poduhvat...nisi znao a morao si znati. Bruke jedne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: