Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 21. 2. 2013.

| Istražujemo

Bane Jovanović pod istragom

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Tatjana Babić
Tatjana Babić, arhivska fotografija; Foto: Večernje novosti

Agencija za borbu protiv korupcije (ACAS) pokrenula je postupak vanredne kontrole imovine narodnog poslanika URS iz Niša Branislava Jovanovića.

U izjavi za Južne vesti direktorka Agencije Tatjana Babić je navela da će, između ostalog, biti ispitane Jovanovićeve tvrdnje da je greškom 3 godine za redom prijavljivao netačne podatke o svojoj imovini.

Podsetimo, reakcija nadležnih državnih organa uslevila je nakon serije tekstova Južnih vesti o Jovanovićevoj imovini.

Naime, prema podacima koje je lider niškog G17 lično dostavljao Agenciji za borbu protiv korupcije, on je 2010. godine bio vlasnik četvrtine kuće od 40 kvadrata, 2011. i 2012. godine vlasnik četvrtine kuće od 120 kvadratnih metara. 490x370-bane-jovanovic-tv5.jpg Branislav Jovanović, arhivska fotografija; foto: TV5

Međutim, 13. februara ove godine, kako je saopšteno iz anitkorupcijske agencije, Jovanović je uputio dopis u kome je naveo da je zapravo sve vreme bio vlasnik četvrtine kuće od 160 kvadrata, a da je ranijih godina greškom slao netačne podatke.

Branislav Jovanović već danima ne odgovara na telefonske pozive novinara Južnih vesti, pa građani za sada ostaju bez odgovora kako je došlo do navodnih grešaka, kao i šta je tačna informacija.

Ipak, vredi podsetiti  da je u intervjuu za Južne vesti 26. aprila prošle godine, neposredno pred lokalne izbore, Jovanović potvrdio da ima samo udeo u maloj porodičnoj kući od 40 kvadrata. Tada je za kuću od 120 kvadrata, koja je do pre neki dan na sajtu Agencije bila navedena kao njegovo vlasništvo, tvrdio da je greška, dok kuću od 160 kvadrata nije ni pominjao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radica

    14:21 // 18. 3. 2013.

    Ljudi ,pa nemoe njemu niko ni[ta on je sada desna ruka gradona;alnika Peri[i'e,koga on [koluje taj dobija najve'e ocene!

  • zona

    11:37 // 14. 3. 2013.

    Bane je cudo od,,coveka".Posle ovolikog broja komentara o njegovom liku i ,,delima"unazad godinama on se pojavljuje na TV-u i izluduje sve normalne gradane pricom o uspesima njegovih kadrova i njega a Nis POTONUO SKROZ.Perisicu ne brukaj Vucica nego pravi otklon od Banane i njegovih lopova.

  • Ciceron Zaplanjsky

    11:00 // 12. 3. 2013.

    Banana je niški Uskokovvić, i on ima kao i bivši direktor beogradskog EPS-a oko 15 stanova, u nekima stražare šarplaninci, proverio sam tako ih čuva da mu se ne useli neko jer on kao PRAVNIK dobro zna da mi svi ZNAMO KOLIKO se nakrao. Ako jednom institucije počnu da rade svoj posao, u šta sumnjam, on će morati u prdekanu.Ali kako institucije da gone takve, kadi njima baš takvi rukovode kao što je Banana.Treb dakle oteti Institucije sadašnjim upraviteljima. Zna se kako.Doći će i taj dan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: