Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 19. 2. 2013.

| Istražujemo

Bane Jovanović priznao "grešku"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-bane-jovanovic.jpg
Branislav Jovanović, arhivska fotografija

Narodni poslanik URS Branislav Jovanović tražio od Agencije za borbu protiv korupcije (ACAS) da izmeni podatke o njegovoj imovini, tvrdeći da je 3 godine za redom slao pogrešne podatke.

Nakon serije tekstova Južnih vesti o njegovoj imovini, Jovanović je od Agencije zatražio da izmeni te podatke. ogvor Dopis Agencije za borbu protiv korupcije

U svom dopisu, koji je Agenciji poslao 13. februara, naveo da je ranijih godina greškom slao netačne informacije o svom imovinskom stanju. Tačnije, da nije vlasnik četvrtine kuće od 40 kvadratnih metara koliko je prijavio 2010, kao ni četvrtine kuće od 120 kvadrata što je prijavio 2011. i 2012. godine.

- U dopisu Jovanović tvrdi da se u ranijim izveštajima navodi da je vlasnik četvrtine kuće od 120m2, što je njegova greška i traži da prethodno navedene podatke ispravi, što je Agencija i učinila - saopšteno je iz ACAS.

Međutim, dan nakon što je Agencija izmenila podatke o njegovoj imovini, Jovanović je Južnim vestima poslao dopis sa pečatom "G17 plus Gradski odbor Niš" u kome, pozivajući se na Zakon o informisanju, zahteva da objavimo demanti.

- Ovom prilikom obaveštavam vas da su podaci na sajtu, koje ste i vi koristili, bili netačni, kao i da do toga nije došlo mojom greškom - navodi se u dopisu.

Kako su Južne vesti prošle nedelje pisale, Jovanović je tvrdio da su podaci sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije netačni, ali je izbegavao da kaže šta sve ima od imovine.

Trenutno, nakon njegovih poslednjih intervencija, u Registru imovine javnih funkcionera ACAS se navodi da je vlasnik četvrtine kuće od 160 kvadrata, a proteklih dana u izjavama za druge medije je tvrdio da se njegova imovina "nije menjala poslednjih 10 godina".

Ipak, podsetimo, u intervjuu za Južne vesti 26. aprila prošle godine, neposredno pred lokalne izbore, Jovanović je potvrdio da ima samo udeo u maloj porodičnoj kući od 40 kvadrata. Tada je za kuću od 120 kvadrata, koja je do pre neki dan na sajtu Agencije bila navedena kao njegovo vlasništvo, tvrdio da je greška, dok kuću od 160 kvadrata nije ni pominjao.

Jovanović danas, ali ni prethodnih dana nije odgovarao na telefonske pozive.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    16:53 // 12. 2. 2014.

    JAO BANE RASPLAKAO SI NAS KAKO ŽIVIŠ U NEMAŠTINI.

  • dusan avramovic

    21:03 // 25. 2. 2013.

    E, moj bane mnogo si se upetljao u lazima su kratke, noge

  • Sve se zna

    13:15 // 22. 2. 2013.

    Pitajte Bandjura ko mu je delio packe kad je prozvao Baneta, ne sto je za pravdu, nego probao da prigrabi kajmak umesto Baneta? Ako nece da vam kaze, brzo ce neko drugi da kaze.I zbog kog posla. I sa kim.
    I kome iza ledja to rade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: