Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 22. 3. 2017.

| Istražujemo

Baneri sa Vučićevim likom bez dozvola vise sa niških bandera

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Postavljanje banera AV
Niko nije izdao rešenje o postavljanju; Foto: M. M.

Za postavljanje predizbornih reklama predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića, koje vise sa bandera iznad niških saobraćajnica, kako su kazali u nadležnom Sekretarijatu i Opštini Medijana, nisu izdate dozvole. U “Parking servisu”, koji je okačio banere, ne odgovaraju na pitanja da li, osim potpisanog ugovora, imaju bilo kakvo odobrenje za njihovo postavljanje.

Rodoljub Mihajlović iz Sekretarijata za planiranje i izgradnju, kazao je da za postavljanje predizbornih banera niko nije tražio dozvolu od Sekretarijata, niti je ona bilo kome izdata.

Pitajte njih da li imaju dozvolu, tog ko veša, ne znam ja, možda oni imaju dozvolu. Mi nismo izdali dozvolu, ali to ne znači da nemaju, jer po Odluci o komunalnom redu i gradske opštine izdaju dozvole. Mi je nismo izdali - kazao je Mihajlović.

Kako je objasnio, Sekretarijat određuje površine na kojima se postavljaju reklame, a nadležnost za izdavanje dozvola su, dodaje, preneli na gradske opštine.

Ipak, iz Opštine Medijana na čijoj su površini viseće reklame postavljene, takođe kažu da im niko nije uputio zahtev da okači reklame, iako ih ima duž Voždove, Ulice generala Milojka Lešjanina i Bulevara cara Konstantina. Viseći baneri u centru Baneri iznad glavnih saobraćajnica; Foto: JV / V. M.

Nama se niko nije obratio sa zahtevom, pa mi nismo imali obavezu da izdajemo ništa kao obaveštenje. Mislim da je to ranijih godina radila Uprava za planiranje i izgradnju - kazao je predsednik Opštine Milan Krstić.

Ni načelnik niške Uprave Ljubiša Janić nije mogao da precizira ko je u gradu nadležan za davanje dozvola, ali je kazao da je za nadzor nadležna Komunalna inspekcija gradskih opština.

Podsetimo da su banere postavile ekipe gradskog preduzeća "Parking servis", gde su ranije kazali da su to odradili na osnovu zvaničnog cenovnika, potpisanog ugovora sa firmom "Studio S" i da im je ta usluga plaćena oko 21.000 dinara.

Ipak, iz ovog preduzeća novinarima Južnih vesti nisu odgovorili imaju li odgovarajuće dozvole nadležnih za postavljanje političkih banera širom grada.

Tokom kampanje za parlamentarne izbore u aprilu prošle godine centar garda je bio “ukršen” banerima SNS-a, a iz Opštine Medijana takođe nisu dostavili rešenja o postavljanju.

Takođe, reklame sa likom Aleksandra Vučića bile su postavljene u Nišu za njegov rođendan 2014. godine, kada je bilo potvrđeno da nema dozvola za njihovo kačenje, a iz komunalne inspekcije Medijane bile su najavljene prekršajne prijave protiv niškog SNS-a. Međutim, nepoznato je da je iko odgovarao za ovaj prekršaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    09:44 // 23. 3. 2017.

    Nastavljaju da postavljaju. Juče 22.3. na potezu od Merkatora/Rode ka Parku Sv. Save.

  • Dragan Marković

    23:53 // 22. 3. 2017.

    Izgleda nekome je krivo zbog lošeg rejtinga cenzus koalicije!

  • Vlada

    22:26 // 22. 3. 2017.

    Svaka cast Parking servisu! Tako su revnosni i puni elana prilikom postavljanja predizbornih plakata, a zimus im je bilo neizvodljivo da pociste sneg sa parking mesta koje uredno naplacuju... Profesionalci u pravom smislu reci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: