Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 17. 10. 2012.

| Istražujemo

Benzin za neispravno zatvorsko vozilo

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
kpd-nalog.jpg
Putni nalog za "Zastavu Poli"

Automobil “Zastava Poli” niškog “KP Doma” vožen na relaciji “po potrebi” kako stoji u putnom nalogu sa napomenom da je kilometar sat u kvaru, za mesec dana potrošio 88 litara benzina.

Prema podacima do kojih su došle Južne vesti, “Zastava poli” niškog zatvora tokom 2006. godine više puta je vožena sa putnim nalogom na kome je relacija “po potrebi”, a napomena “kilometar sat ne radi”.

Naš sagovornik, upoznat sa situacijom, objašnjava da bi vozilo smelo da se koristi samo na lokalu, odnosno u krugu zatvora, što je, kako kaže, dozvoljeno jer se zvanično vodi kao neispravno. kpd potrosnja Prosečna potrošnja goriva

Ipak, sudeći prema listi Prosečne potrošnje goriva zatvorskih vozila u septembru 2006. godine neispravan "Poli" potrošio je 88 litara goriva.

- To vozilo ne sme da se pomeri sa mesta jer je neispravno. Eventualno može da se koristi unutar KPZ-a da se preveze recimo brašno ili neki materijal. Drugo objašnjenje ne postoji nego da je neko uzimao i trebovao gorivo za privatne svrhe – kaže naš sagovornik.

U Pravilniku o sadržini, izdavanju, vođenju i evidenciji putnih naloga u Članu 2, stav 6 jasno stoji da putni nalog mora da sadrži osnovne podatke o kretanju vozila, što ovde nije slučaj, jer je relacija “po potrebi”.

kpd poledjina Poleđina putnog nalogaIstim članom, stavom 11 propisano je da na putnom nalogu mora biti upisano i stanje kilometar sata na početku i završetku prevoza, kretanje vozila (mesto polaska - dolaska), vreme polaska i dolaska (čas, minut), stanje vozila (ukrcavanje - iskrcavanje putnika, utovar - istovar stvari, ostala zadržavanja), kao i broj pređenih kilometara.

Na putnim nalozima spornog zatvorskog "Polija", do kojih su došle Južne vesti, toga nema. Polje putnh naloga, mesto polaska – dolaska vozila, popunjeno je sa “KPZ – lokal”.

Kpd napomena Putni nalog sa napomenom

Napomena je uvek bila da “kilometar sat ne radi ”, a u julu 2006. je vozač dopisao i da je ostao bez goriva.

- Kada sam doterao kola na popravku bio je pun rezervoar, međutim kada sam ga preuzeo bio je prazan – stoji u napomeni.

Takođe, ni na jednom putnom nalogu, u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, nije upisan broj potvrde o tehničkoj ispravnosti vozila. Bez obzira na to, odgovorno lice je uvek potpisalo putni nalog što podrazumeva i da je vozilo tehnički ispravno za vožnju.


Nadležni i dalje ćute

Novinari Južnih vesti su još 24. avgusta pokušali da stupe u kontakt sa odgovornima u niškom Kazneno-popravnom zavodu. Odatle je stigao odgovor da su za sve kontakte sa medijima nadležni predstavnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Tamo je rečeno da se obratimo mejlom, što je istog dana učinjeno, a pošto odgovora nije bilo i u petak, 12. oktobra smo razgovarali sa predstavnicima za medije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Tada nam je rečeno da se zbog kadrovskih rešenja u Upravi još jednom obratimo mejlom, što je odmah i učinjeno, ali odgovora još nema.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bivsi radnik

    20:30 // 22. 10. 2012.

    Kukuruz 12tone po hektar a ove godine 0,5tone i ako ima sistem za navodnjavanje,magnohrom, guca vise ne posluju sa nama,odustalo se od sklapanja solarnih panela,da nije renovirana ekonomija i to bi se zatvorilo.Za zadnjih desetak godin Deligrad je pozitivno poslovao kad je Valentia bila nacelnica,pocelo je nesto da se radi a sada je mrtvilo.A za bazen zna se ko ga je izdao u zakup i zna se da im je Toma uz blagoslo upravnika dao kluc od vodomera koji je nacelnica postavila zbog kontrole.Pa zakupci se grle sa Tomom na ocigled svih u KPZ-u.

  • aca

    20:08 // 22. 10. 2012.

    Petre za agregat je uzimano mesecno benzina koliko za period 2006-2011,potrosnja benzina od 2006-2011 smanjena na mesecnom nivou oko 2 tone,normalno da imamo dokaze,a na kraju istrazni organi ce sve da utvrde.

  • Petar Petrovic

    14:58 // 22. 10. 2012.

    Aco i ostali, Koliko je trosilo ovo vozilo od 2006. do 2011.god? Ne oktavia nego ovaj POLI? Sta ste preduzeli dok ste bili na celnim funkcijama, skupljali papire da kada vas jednom smene imate gde i sta da pokazujete. Sto se ne predstavite imenom i prezimenom, sto se krijete iza zamucene slike B92. Sta ste preduzeli?
    Za Gospu Valnetinu koja se krije iza ovih postova: Da li znate koliko je trosio BAZEN KPZ-a,vodu za period, poslednje 2 god?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: