Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 6. 11. 2013.

| Istražujemo

Bespravna gradnja ili bespravno rušenje?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
teniski-tereni-bulevar.jpg
Teniski tereni na u dvorištu Osnovne škole "Sveti Sava"

Iako su teniski tereni u niškoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” spremni za rušenje, njihov graditelj Zoran Manitašević tvrdi da osnova za to nema i da je sve urađeno po zakonu.

U gradskoj upravi za imovinu i inspekcijske poslove nisu želeli da razgovaraju sa novinarima Južnih vesti o ovoj temi.

Načelnik Uprave Ljubiša Janić prvo je prihvatio poziv za razgovor, ali nakon ugovorenog sastanka više nije odgovarao na telefonske pozive.

presuda Obrazloženje presude Osnovnog suda u kojem je potvrđeno da su objekti građeni sa odobrenjemPrema onome što je Janić nedavno rekao "Blicu", investitori su imali građevinsku dozvolu ali im to, kako je rekao, nije bilo dovoljno da bi otpočeli sa gradnjom.

Sa druge strane, investitor Zoran Manitašević tvrdi da je pravosnažnom presudom s kraja prošle godine Osnovni sud utvrdio da je sve građeno po zakonu i da ne može biti izdata "uslovna" građevinska dozvola.

Ipak, Manitašević kaže da je i pored toga gradska uprava naložila rušenje objekata, a da je već isključena i struja u pomoćnim objektima.

Sa rušenjem se, kako je objasnio Blicu načelnik Uprave za imovinu samo trenutno zastalo, jer resorni većnici, sa nadležnim upravama i Gradskim javnim prvobranilaštvom pripremaju kompletnu dokumentaciju vezanu za ovaj slučaj.


Dodatni problem  manitasević Zoran Manitašević će najverovatnije potražiti pravdu na sudu

Celu priču sa sportskim terenima dodatno opterećuje i imovinski spor.

Naime, sredinom prošle godine gradonačelnik Zoran Perišić raskinuo je ogovor po kome je Manitaševiću ustupljeno zemljište na kome su tereni građeni. To je obrazloženo tvrdnjom da nisu ispoštovani rokovi za gradnju.

Manitašević odbacuje ove tvrdnje i najavljuje tužbu protiv Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NikolaC

    09:59 // 7. 11. 2013.

    @Nikola Jovanovic
    BRAVO !
    Mozda ce neku zgradu (da neciji mali ne prelazi ulucu kad ide u skolu), spomenik ili crkvu za neku drugu veru da naprave.

  • sok od banane

    22:53 // 6. 11. 2013.

    Sumnjam da je sve pošteno uradjeno do sada (jer šta ima pošteno u zemlji Srbiji?), ali sumnjam i u poštene namere jednog dela južnog voća. Kome li je to zapalo za oko? Šta radi PRAVOBRANILAŠTVO?

  • lidija

    22:45 // 6. 11. 2013.

    uopste nije bitan Banana bitno je da se radi o bespravnom zemljistu i zgrtanju para,a to je mogo i grad da uzme pod svoje pa da se te pare koriste u humanitarne svrhe ovako se bogate pojedinci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: