Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 26. 2. 2018.

| Istražujemo

Bez kazne za partijsko i porodično zapošljavanje u niškom Vodovodu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
radna knjizica
Radna knjižica za partijsko zapošljavanje; foto: J.V/S. M.

Šestoro funkcionera Srpske napredne stranke i rođaka zaposlenih u JKP Naissus, koji su bez saglasnosti Vlade Srbije, ali i van ikakvog konkursa potpisali nezakonite ugovore za stalno, a potom dali otkaze, nastavili su da rade u ovom preduzeću. Naime, kako kažu u Vodovodu, njihovi ugovori su samo sa neodređenog prevedeni na određeno, a zbog ovih nezakonitih radnji niko neće snositi odgovornost.

Ovim su se potvrdile kao tačne informacije Sindikata “Nezavisnost” da je šestorka koja je radila sa protivzakonitim ugovorima “za stalno”, koje su potpisali sa bivšim direktorom Dejanom Andrejevićem, nastavila da radi.

dejan andrejević Direktor Dejan Andrejević sa Markom Stankovićem Džambom i novozaposlenom Džambovom sestrom Natašom Stanković; foto: JVU Naissusu kažu da je rad ovog preduzeća “pročešljala” inspekcija, koja je i otkrila da su većnica Opštine Medijana Tamara Milić, predsednik Komisije za sport i obrazovanje iste Opštine Dušan Mihajlović, otac odbornika Marka Veličkovića - Zoran Veličković, Nataša Stefanović, Anita Blagojević i Anđela Jakšić nezakonito zaposleni.

JKP Naissus je bio predmet analize nadležnih inspekcijskih organa te je utvrđeno da ne postoji pričinjena materijalna šteta preduzeću. Dakle, radni odnos zaposlenih uposlenih na neodređeno vreme, naknadnom kontrolom je preveden na određeno vreme, a tom prilikom nije načinjena šteta preduzeću, pa samim tim neće biti posledica zbog, na ovaj način, zaključenih ugovora o radu - kažu u Vodovodu.

Podsetimo, krajem 2016. i početkom 2017. u JKP Naissus zaposlen je veći broj članova i funkcionera SNS, kao i rođaka i emotivnih partnera zaposlenih u Vodovodu. Inače "Transperentnost Srbija" ocenila je da bi zbog nezakonito sklapanih ugovora morao neko da odgovara.


Žena direktora "Parking servisa" nastavila da radi “za stalno”

Među onima koji su se 2016. i 2017. godine zaposlili u niškom Vodovodu, našla se i Kaća Dimitrijević, supruga aktuelnog direktora Parking servisa Dejana Dimitrijevića. Međutim, u Vodovodu tvrde da njen ugovor nije sporan, jer se radi o transferu iz Parking servisa u Naissus.

Imenovana je prethodno bila zaposlena na neodređeno vreme u JKP Parking Servis Niš. Potom je, zasnovala radni odnos kod drugog korisnika javnih sredstava, u ovom slučaju u JKP Naissus. O ovoj činjenici je obaveštena Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava - rekli su u Vodovodu.

Podsetimo, i sam predsednik Srbije, a tada premijer Aleksandar Vučić, obećao je novinarima Južnih vesti da će ispitati slučaj rodbinskog i partijskog zapošljavanja u Vodovodu, ali do danas nije odgovorio na novinarska pitanja, niti progovorio o ovoj temi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeca

    13:29 // 27. 2. 2018.

    Kaznice njih narod isto kao sto je demokrate, pre ili kasnije to im negine!

  • Rođena Nišlika

    09:22 // 27. 2. 2018.

    Setite se samo kako je bilo kada su žuti bili na vlasti zajedno sa g17, pa i oni su isto zapošljavali svoje, PA CELO PROKUPLJE I VLASOTINCE PA I KRUŠEVAC SU PRESELILI U NIŠ, a rođene Nišlije su ostale bez posla baš zbog tih sa strane, zašto bi sada bilo drugačije pa pogledajte na svim dobrim mestima su sve sami žutaći i sps, ako je tako neka se i ovi zaposle!

  • Овца за шишање

    09:03 // 27. 2. 2018.

    КакО да ги казну кад се знаје да су најстручни у СНС а најспособни из фамИлију!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: