Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 20. 3. 2013.

| Istražujemo

Bivši načelnik kažnjen zbog korupcije

Autor:P.B, B.G.Izvor:Južne vesti
dejan-jovanovic-arhivska.jpg
Dejan Jovanović, arhivska fotografija

Agencija za borbu protiv korupcije "kaznila" je Dejana Jovanovića, bivšeg načelnika niške Uprave za komunalne delatnosti "javnim objavljivanjem odluke o povredi Zakona".

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Agenciji, Jovanović je prekršio zakon jer je neposredno nakon što je podneo ostavku u gradskoj Upravi, postao direktor privatne firme koja obavlja velike poslove za Grad.

- Jovanović je bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije, zasnovao radni odnos u ''MD Gradnja inženjerig transport'' d.o.o. iz Niša, koje privredno društvo je učestvovalo u postupcima javnih nabavki realizovanih od JP Direkcije za izgradnju grada Niša, nad čijim radom je ova gradska uprava vršila kontrolu i nadzor, zbog čega mu je saglasno odredbi člana 51. st. 2 Zakona o Agenciji izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - navodi se u saopštenju.

Iz Agencije za borbu protiv korupcije je saopšteno da je odluka konačna, a da se Jovanović nije žalio.


Podsetimo, reč je o bliskom saradniku doskorašnjeg gradonačelnika Niša Miloša Simonovića (DS), koji je od septembra 2008. do januara 2010. godine bio najveće gradske Uprave, za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, koja je kontrolisala skoro 60% novca iz gradskog budžeta.

Ali, kako su Južne vesti u međuvremenu saznale, Jovanović je samo 15 dana kasnije postavljen za direktora "MD GIT", privatnog građevinskog preduzeća koje već neko vreme obavlja brojne velike poslove koje finansira Grad, a kome je poverena i rekonstrukcija stadiona "Čair" kao najveći infrastrukturni projekat u Nišu, vredan skoro milijardu dinara.

Pri tom, Jovanović za taj "transfer" nije zatražio saglasnost Agencije za obavljanje nove funkcije iako je reč o firmi koja obavlja poslove koji su bili u direktnoj vezi sa njegovom prethodnom funkcijom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • V. Antić

    14:35 // 23. 3. 2013.

    To ne smeta BANANAMENU, jer je tamo instalirao Breškovića.

  • Blacanin

    18:26 // 21. 3. 2013.

    Kao Metalplast u Blacu, svi gra]evinski radovi njegovi (tenderi), ima 3 prijavljena radnika, nema građevinskog inženjera,
    samo što se ovde niko ne kažnjava,
    nema korupcije, sve je ČISTO.

  • misha

    15:01 // 21. 3. 2013.

    "kaznili"??? ma njega treba uhapsiti i zabraniti mu da bilo gde radi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: