Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 2. 2. 2017.

| Istražujemo

Bivši predsednik Opštine Lebane "nabacio" funkciju ženi

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
goran janjić
Goran Janjić "pomogao" ženi da postane član Školskog odbora; foto: JV

Agencija za borbu protiv korupcije proglasila je krivim bivšeg predsednika Opštine Lebane Gorana Janjića, jer je, dok je bio na toj funkciji, predložio svoju suprugu za člana Školskog odbora “Gimnazije” u ovom mestu.

“Merom javnog objavljivanja odredbe o povredi zakona” Agencija je kaznila Janjića jer je zahvaljujući njegovom predlogu, njegova žena Marina Janjić marta 2015. postala član Školskog odbora “Gimnazije”, zbog čega je, prema odluci Agencije “ugrozio javni interes”.

Goran Janjić raniji predsednik Opštine Lebane učestvovao u predlaganju odluke kojom je njegova supruga Marina Janjić imenovana na javnu funkciju člana Školskog odbora “Gimnazije” Lebane, čime je ugrozio poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije - rekli su u Agenciji.

Međutim, nakon što je Agencija pokrenula postupak, Marina Janjić je jula 2016. je podnela ostavku u Školskom odboru.


Janjić Agenciji nije prijavio da je predsednik lovačkog udruženja

Agencija je, istom odlukom, kaznila Janjića i zbog sukoba interesa, jer od Agencije nije tražio saglasnost za obavljanje funkcije predsednika Lovačkog udruženja “Jablanica” iz Lebana.

Janić je, kažu u Agenciji, tvrdio kako je lovačko udruženje neprofitno i ne finansira se iz budžeta već od članirana članova ovog kluba ili od sponzorstava ljubitelja lovaca. Međutim, u Agenciji ističu kako je Janjić bio u obavezi da im u roku od 15 dana prijavi funkciju, što nije učinio, a i smtaraju da je ovim činom, “javni interes podredio ličnom, te da je javnu funkciju koristio za sticanje lične koristi".

Goran Janjić je na izborima 2013. izabran za predsednika Opštine Lebane. Na izbore je tada izašao kao vođa Grupe građana  "Doktor Goran Janjić". Ova grupa građana kompletno je pristupila Srpskoj Naprednoj stranci, posle parlamentarnih izbora 2014. godine.

Janjić je na ovoj funkciji bio do maja 2016, kada ga je zamenio Zoran Ilić.

Detaljnu Janjićevu biografiju možete da pročitate u rubrici "Ko je ko?"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Rakic

    09:33 // 3. 2. 2017.

    Sta ste navalili na coveka? Tipican nas covek..Da su imali boljeg oni bi ga postavili. I sad ne valja nekome (koji hoce da dodje na njegovo mesto)-pa i on tako, ako moze i vise. I sve u krug, sto reko Matija, ceracemo se jos.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: