Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 11. 8. 2016.

| Istražujemo

Bulatović: Nisam kriv

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
Darko Bulatović
Gradonačelnik pod istragom; Foto: JV

Komentarišući istragu o milionskoj poreskoj utaji u Radničkom u okviru koje se i sam našao na spisku osumnjičenih, bivši predsednik niškog superligaša i aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da "nema ništa sa tim".

Na konferenciji za novinare održanoj u Skupštini Grada, nakon što je neposredno pre toga saslušan u Osnovnom tužilaštvu, Bulatović je odbacio odgovornost za bilo kakve zloupotrebe u vreme dok je on bio predsednik Radničkog.

Radi se o obavezama koje su nastale pre mog dolaska u Fudbalski klub "Radnički" i presudama i skidanju novca sa računa protivno vašoj volji, a računi Radničkog su bili stalno u blokadi. Tako da moja odgovornost ne postoji. Ja mogu da odgovaram samo za ono što je bilo na računu i ništa više od toga - rekao je Bulatović.

Bulatović je naglasio da nije mogao da plati porez, jer para na računima nije ni bilo.

Nije to moj privatni klub. Ne mogu da plaćam iz svog džepa, nego samo onim čime klub raspolaže i ja sam to radio po zakonu - kaže Bulatović.

Pravdajući se da je bio predsednik "kratko", Bulatović je rekao da ne zna da li je taj porez uopšte kasnije plaćen.

Podsetimo, kako su Južne vesti juče objavile, Osnovno javno tužilaštvo je po krivičnoj prijavi Poreske uprave pokrenulo istragu protiv Darka Bulatovića zbog sumnje da je kriv za utaju oko 2,5 miliona dinara poreza.

Bulatović, koji je od prošlog meseca i gradonačelnik Niša, danas je u okviru istrage saslušan u Tužilaštvu.

Inače, on je bio predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine, a sa te funkcije se povukao godinu dana kasnije.


Dosta je bilo: Kompromituje se pozicija gradonačelnika Niša

Radmila Popović Dosta je bilo; Radmila PopovićOdbornica Pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović apelovala je na tužilaštvo da što pre okonča istragu kako bi, kako kaže, utvrdili da li postoji odgovornost aktuelnog gradonačelnika.

Ovakva situacija kompromituje poziciju gradonačelnika Niša. Pazite, imamo gradonačelnika koga teretimo za takvu jednu proneveru. Kakvu onda sliku to daje o ljudima koji vode ovaj grad? - kaže Popovićeva.

Ona je dodala da je neprihvatljivo i to što javnost i odbornici Skupštine, koji su pre nepunih mesec dana glasali za izbor gradonačelnika, nisu znali da je Poreska uprava protiv kandidata za najvišu funkciju u gradu podnela krivičnu prijavu za utaju poreza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    12:09 // 12. 8. 2016.

    Kao direktor je odgovoran za svo vreme dok je bio na čelu Radničkog.

  • G. VASLJEVIĆ - PANTELEJ

    09:53 // 12. 8. 2016.

    Ovaj "PRAVNIK-BARJAKTAR" je ko šećer !

  • Julija

    06:38 // 12. 8. 2016.

    Slika govori više od reči

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: