Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 30. 7. 2019.

| Istražujemo

Bulatović bio na Kosovu, a službeni auto na njegovo ime vozili po Nišu - on o tome ćuti

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda
Navodno su "škodu" koristili većnici za obilaženje gradilišta - koji, ostaje misterija; foto: M. J.

Dok je 8. septembra 2018. gradonačelnik Niša Darko Bulatović privatnim kolima išao na Kosovo na miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića gde je u povratku i priveden, na njegovo ime je njegov vozač po Nišu vozio službenu “škodu”. Vozač Zvonko Pavlović za to je naplatio 6 sati prekovremenog rada, a tvrdi da je tog dana razvozio gradske većnike po gradilištima, ali nije precizirao koje, niti zbog čega je Bulatović naveden kao korisnik. O svemu ćuti i gradonačelnik.

Vučićeva poseta Kosovu, 8. septembra prošle godine, poterala je na put veliki broj niških javnih i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

putni list Putni nalog u kojem je upisano da je 8. septembra kola koristio BulatovićMeđu njima bio je i gradonačelnik Niša Bulatović, koji je, prema podacima kosovske policije, išao privatnim kolima. Upravo tim kolima, kažu u policiji, Bulatović je želeo da izbegne kolonu na prelazu Merdare zbog čega su mu, kako kažu, stavljene lisice na ruke i naplaćena kazna od 150 evra za remećenje javnog reda i mira.

Istog dana, njegov vozač Zvonko Pavlović, prema zvaničnom putnom nalogu, službenom “škodom superb”, od 10 do 16 sati, vozio se po Nišu. Prešao je 42 km, a kao korisnik upisan je upravo gradonačelnik Bulatović.

Za to je, prema dokumentaciji koju poseduju novinari, tražio da mu se plati 6 sati prekovremenog rada.

Pavlović tvrdi da se tim vozilom, pored gradonačelnika, prevoze i drugi članovi Gradskog veća, što je, kaže, bio slučaj i tog dana.

Pomenutog dana vozilo je korišćeno za potrebe obilaska aktuelnuh gradilišta, s obzirom na to Gradska uprava raspolaže ograničenim broje vozila i vozača, pa se i danas dešava da vozač i vozilo gradonačelnika prevozi i druga lica, čak i kada je gradonačelnik u Nišu - ističe Pavlović.

Koje većnike i na kojim gradilištima tog dana prevozio “škodom”, Pavlović nije precizirao. Nije odgovorio ni na pitanje, zbog čega je Bulatović naveden kao korisnik vozila, iako to nije bio slučaj.

Opravdanje da su se navodno većnici prevozili tim kolima tog dana, jer nije bilo slobodnih automobila, “ne pije vodu”, jer dokumentacija koju poseduju novinari Južnih vesti, pokazuju da je tog dana najmanje 5 automobila Gradske uprave bilo slobodno. Među njima, bile si i tek kupljene “škode”.

Odgovori na pitanja zbog čega je vozač Zvonko Pavlović koristio službenu "škodu" na ime gradonačelnika, koji je u to vreme bio na Kosovu, u koje svrhe i na kojoj relaciji, izostali su od Bulatovića, čiji portparol nije odgovorio na mejl novinara Južnih vesti.

Izostao je i komentar u vezi sa upisanim prekovremenim radom, koji su platili građani.


Načelnica Službe za poslove gradonačelnika: Ta kola su namenjena za gradonačelnika

Potpis na Pavlovićev prekovremeni rad u putnom nalogu, stavila je načelnica Službe za poslove gradonačelnika Sanja Milijić Milojković.

Ona kaže da su ta kola isključivo namenjena za gradonačelnika Bulatovića.

Ja ne koristim, niti sam ikada koristila službena kola koja su namenjana za rad gradonačelnika, ni tokom radne nedelje, a ni tokom vikenda. Službena kola gradonačelnika isključivo su namenjena za rad gradonačelnika i ukoliko se ukaže potreba, a po nalogu gradonačelnika, mogu da se ustupe za radne obaveze njegovim saradnicima - ističe Milijić Milojković.

Međutim, gradonačelnik Bulatović nije odgovorio na novinarsko pitanje da li je Pavloviću odobrio da koristi automobil na njegovo ime.

Podsetimo, gradonačelnik Bulatović je nakon incidenta na Kosovu primljen u niški Klinički centar sa bolovima u glavi, vratu i ektremitetima, ali je kosovska policija demantovala tvrdnje da je prilikom posete povređen. Bulatović do danas ne želi da komentariše ovaj incident. Oćutala je i Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Srbije Vučić tada se zahvalio Bulatoviću, jer je jedan od retkih koji je "u privatnom aranžmanu" otišao da čuje "svog predsednika i prijatelja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    20:57 // 20. 6. 2020.

    opstinari ostavljaju kola privatna uzimaju slubena idu na selo razvoze se...da znate ako ne znate da znate ;-)

  • Sta nije?

    12:07 // 31. 7. 2019.

    I rad je porok.

  • bole

    11:40 // 31. 7. 2019.

    Nista cudno,partijska drzava gde se zakon ne postuje od strane bahatih politicara vladajuce stranke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: