Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 10. 8. 2016.

| Istražujemo

Bulatović pod istragom zbog poreske utaje

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
Darko Bulatović
I gradonačelnik pod istragom; Foto: JV

Aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović bi mogao uskoro da se nađe pred sudom zbog sumnje da je kao predsednik Fudbalskog kluba Radnički umešan u finansijske zloupotrebe.

Po prijavi koju je krajem prošle godine protiv Bulatovića podnela Poreska policija, Osnovno javno tužilaštvo uveliko vodi istragu, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu.

Kako se u navodi u prijavi u koju su novinari imali uvid, Radnički u vreme dok je on bio njegov predsednik nije platio poreze i doprinose na plate nekoliko fudbalera. Time je, navodno, utajeno oko 2,5 miliona dinara.

Ipak, sporno je što Radnički nije ni isplatio plate dobrovoljno, već su to od njih naplatili sudski izvršitelji po pravosnažnim presudama.

Zakon kaže da poslodavac mora da istovremeno da nalog za isplatu plata i poreza, a u ovom slučaju nije ni bilo naloga za isplatu plata, već je to učinjeno prinudno, po presudi. Pritom, mi ne znamo ni da li je u tom trenutku bilo para na računu Radničkog da se porez plati, ni da li je kasnije plaćeno. To tek sada proveravamo - kažu u Tužilaštvu.

Bulatović Darko Problemi iz prošlosti; Marta 2014. Bulatović na predstavljanju novog trenera Radničkog, foto: JVIU Tužilaštvu navode da je istraga delimično kasnila, jer se Bulatović nije odazivao na pozive za saslušanje, pa je čak i od policije zatraženo da ga privede. Ipak, kažu, to bi trebalo da je rešeno.

Bulatović je došao 29. juna, ali tada nije saslušan jer je rekao da nije uspeo da pronađe advokata. U međuvremenu je, koliko smo obavešteni, to rešeno i saslušanje je zakazano za sutra - kažu u Tužilaštvu.

Ipak, zasada je neizvesno da li će se Bulatović, koji je u međuvremenu imenovan za gradonačelnika Niša, pojaviti sutra na saslušanju, jer je za sutra u isto vreme zakazana i sednica Skupštine Grada.

Podsetimo, Darko Bulatović je bio predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine, a sa te funkcije se povukao godinu dana kasnije.

Jula 2016. godine je imenovan za gradonačelnika Niša.


Nagodba sa tužilaštvom nije moguća

Postupak u okviru koga se vodi istraga protiv Bulatovića je i dalje daleko od eventualne optužnice, odnosno suđenja. Tačnije, kako pojašnjavaju u Osnovnom tužilaštvu, zasada se tek proveravaju navodi iz krivične prijave.

Ipak, za slučaj da Tužilaštvo tokom istrage utvrdi da ima dovoljno dokaza da je zakon prekršen, Bulatović neće moći da postigne nagodbu, odnosno takozvano "odlaganje krivičnog gonjenja" jer to nije moguće za krivično delo za koje je osumnjičen.

Inače, za utaju poreza veću od milion i po dinara je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.


VLajković Slavoljub Ponovo pod istragom; Slavoljub Vlajković, foto: JVIstraga i protiv Vlajkovića, Perovića i Boškovića

Po odvojenim krivičnim prijavama Poreske policije vode se istrage i protiv nekoliko bivših predsednika i funkcionera Radničkog, među kojima su i Slavoljub Vlajković, Vidak Perović i Dragoljub Bošković.

U Tužilaštvu kažu da su oni osumnjičeni za gotovo iste stvari kao i Bulatović, ali da je različit iznos novca za koji je navodno utajen porez.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    07:38 // 11. 8. 2016.

    @ Gordana iz distribuciju-rasplakao me tvoj komentar,ali ko zna mozda i tebe Bulat dovede u 7.jula.Za to vreme,ne brini,redovna plata te ceka,nista ne radis,setas najnoviju garderobu po preduzece i Zetsku ulicu i sa indignacijom gledas sirotinju na salterima,sto je dosla da plati,da bi i ti primila platu!Ko god bio direktor-nista promeniti nece!

  • slavko

    00:15 // 11. 8. 2016.

    "I takvi da nas brane od onakve sile"... Ma 'ajte molim vas!

  • Baki

    22:46 // 10. 8. 2016.

    Utaja poreza ili preciznije izbegavanje plaćanja poreza je kada se on ne obračuna i prikaže, a ako se obračuna i nema para da se plati to nije utaja poreza. Pa ovaj što je pobegao iz Amerike nije utajio porez, prikazao ga, ali pobegao iz zemlje da ga ne plati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: