Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 24. 9. 2013.

| Istražujemo

“Capko” novi direktor Centra za kulturu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
bela-palanka-opstina.jpg
Opštinska zgrada u Beloj Palanci, foto: mic.org.rs

Ivica Golubović, višegodišnji vlasnik kafane “Capko” u Beloj Palanci, novi je direktor Centra za kulturu u ovoj varošici, iako poseduje samo IV stepen stručne spreme.

Kako stoji u materijalu koji je iz Opštine dostavljen Južnim vestima, Golubović je završio Gimnaziju “11. oktobar” i prirodno-tehničke je struke.

Prema rečima predsednika Komisije za imenovanje direktora u Palanci Slavoljuba Đurđevića, to što novi direktor ima samo srednju školu nije bio problem.

- Za direktora Centra za kulturu stigle su ukupno tri prijave. Dva kandidata su bila sa fakultetom, ali uslove ispunjava i predloženi kandidat (Ivica Golubović, prim. aut.) - kaže Đurđević.

Krajem jula raspisani su konkursi za direktorska mesta u 5 javnih preduzeća u Beloj Palanci. Dok je u 4 uslov, kada je reč o stručnoj spremi, bio VI ili VII stepen, za direktora Centra za kulturu uslov je bio diploma srednje škole i tri godine radnog iskustva, od čega samo jedna godina u struci.

- Uslov konkursa za konkretno ovo preduzeće bila je najmanje srednja stručna sprema. To, kakvi će uslovi da budu, zavisi od Statuta tog javnog preduzeća. U njihovom Statutu je to tako pisalo i mi smo samo raspisali konkurs. Ja se inače zalažem da se to nekako unificira da svuda budu slični ili isti uslovi - kaže Đurđević.

Golubović je imenovan na sednici Skupštine koja je održana 10. septembra.

centar za kulturu Galerijski prostor Centra za kulturu u Beloj Palanci, foto: zaprokul.org.rsIako u njegovoj biografiji stoji da je privatni preduzetnik, na sajtu Agencije za privredne registre piše da je njegova Ugostiteljska radnja “Capko” ugašena 31. decembra 2012. godine. Ipak, prema rečima meštana Bele Palanke, kafana nije zatvorena.

Na zvaničnom sajtu Pirotskog okruga stoji da je Centar za kulturu u Beloj Palanci osnovan 2003. godine i da ima ukupno osmoro zaposlenih i to petoro sa visokim i troje sa srednjim obrazovanjem. Jedan od to troje je i novi direktor.

Izabrani i drugi direktori

Skupština Bele Palanke je 10. septembra, na istoj sednici, imenovala i direktora Javno komunalnog preduzeća “Komnis” na čije je čelo postavljen Saša Anđelković, inženjer za tehnologiju, obradu i preradu krzna.

Miroslav Marinković, profesor fizičke kulture postavljen je za direktora Sportskog centra “Banjica”, a Milan Jovanović, diplomirani pravnik, za direktora Radija Bela Palanka. Novi direktor Javnog preduzeća za građevinsko zemljište je Zoran Stefanović, diplomirani ekonomista.

Većinom glasova Milosav Popović izabran je za direktora Turističke organizacije Bele Palanke, a za upravnika Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” Milan Spasić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pesimist

    12:14 // 4. 10. 2013.

    zar akon o kulturi ne kaze da direktor mora da ima visoku strucnu spremu?

  • bojan

    22:11 // 25. 9. 2013.

    dodje djurdjevic iz nis da nas testira jer takav um ne postoji ovde i normalno je kakvi kandidati prodjose

  • Nišliski Džeronimo

    13:18 // 25. 9. 2013.

    Tasovac! Jel' ovaj poluproizvod Capko tvoj kadar? Vidiš li da je srpska palanačka kultura puna takvih kadrova-poluproizvoda? Kultura nije mondensko-manekenska salonska pista. Hoćeš li mrdnuti prstom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: