Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 25. 5. 2018.

| Istražujemo

Ćerka predsednika Opštine Palilula dobila posao u "Tržnici", o kriterijumima ćute

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
radna knjizica
Po kojim kriterijumima je Ždralova ćerka dobila posao u javnom preduzeću i na kom konkursu?; foto: J.V/S. M.

Iako nije poznato da li je bilo javnog konkursa za posao, Milica Manić Ždrale ćerka predsednika Opštine Palilula Aleksandra Ždrala, u Javnom komunalnom preduzeću Tržnica potpisala je početkom godine ugovor na određeno vreme. Međutim, na koji način je došla do posla, po kojim kriterijumima je baš ona izabrana, i da li je na to uticala funkcija njenog oca, u Tržnici zasada ne odgovaraju.

Manić Ždrale je šestomesečni ugovor za rad sa srednjoškolskim obrazovanjem na poslovima referenta za naplate, potpisala sa direktorom Tržnice Goranom Đorđevićem 2. februara. Njen posao, kako piše u ugovoru, između ostalog podrazumeva evidentiranje naplate i pijačnih mesta, a stara se i o održavanju pijačnog reda.

Posao je, piše u ugovoru, dobila zbog "povećanog obima posla".

Međutim, na pitanja kada, gde i da li je uopšte bio raspisan konkurs za poslove referenta u Tržnici, na osnovu čega je ocenjeno da je ona najbolji kandidat za takav posao i da li je funkcija predsednika Opštine koju obavlja njen otac ili njegova ista stranačka pripadsnost (SNS) sa direktorom Tržnice uticala na odluku da baš ona bude izabrana, iz ovog javnog preduzeća zasada ne odgovaraju.


Predsednik Opštine: Nije uticala moja funkcija na njeno zaposlenje

aleksandar zdrale Tvrdi da njegova funkcija nema veze sa ugovorom njegove ćerke; foto: S. M.Milica je, navodi Aleksandar Ždrale, punoletna i "nikakva njegova funkcija nije uticala na njeno zaposlenje".

Ne, taman posla. Nema razloga za to. I ona radi shodno svojoj školskoj spremi i poslu koji zna da radi i to je to. Nikakvog uticaja nije bilo - navodi Ždrale.

Podsetimo, u vremenu kada su na snazi mere štednje, a veliki broj Nišlija je i dalje na listi čekanja Nacionalne službe za zapošljavanje, čini se da posla ima za stranačke funkcionere i njihovu rodbinu.

Samo u ovoj godini, nemali broj funkcionera potpisao je ugovore "za stalno" ili na određeno u javnim preduzećima, često prelazeći iz jednog u drugo. Tako je bivši direktor JKP Naissus Dejan Andrejević, nakon što je ostao bez direktorske fotelje, bez konkursa i jasnih kriterijuma prešao u Elektrodistribuciju.

I gradska odbornica SDPS i bivša narodna poslanica Sanja Jefić je iz Objedinjene naplata, van konkursa dobila posao u pravnoj službi Mediane.

Najsvežiji primer je ugovor "za stalno" koji je u Gradskoj toplani potpisao niški većnik Miloš Milošević. Pored njega, u istom javnom preduzeću, posao na neodređeno je dobio i odbornik Uroš Radulović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljubi gu tatko

    13:06 // 29. 5. 2018.

    A da proba kod stranog investitora malo da radi? BAR jedan mesec, kupicemo joj anatomske klompe, da ne trosi minimalac

  • 007

    00:10 // 26. 5. 2018.

    Ovo ni žuti nisu radili.........

    • Zone

      19:14 // 8. 6. 2018.

      Jesu, jesu. Svi su to radili. Ne ulepšavajmo stvari i vežbajmo memoriju. To je i korisno u borbi protiv Alchajmera u starosti.

  • Soky

    00:07 // 26. 5. 2018.

    nije svako za direktora , neki bolje kopaju ili ovce da čuvaju ...
    novi SNS u Nišu sve štihove izabrao za direktore , štihovi i foto-džokeri , koji ne vrede ni kao stručnjaci, a ponajmanje kao ljudi, misle da su večni a samo prave štetu koju neko posle mora da sanira , konkretno ovog niko nikada poštovati neće ni u tržnici ni u gradu , poštuji ga samo ovi poltroni iz sns-a dok BG ne shvati...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: