Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:09, 20. 2. 2012.

| Istražujemo

Niš: DRI podnela prijave

Autor:B.G. i P.B.Izvor:Južne vesti
simonovic milos snezana jovanovic
Uskoro pred sudom. Snežana Jovanović i Miloš Simonović, arhivska fotografija.

Državna revizorska institucija podnela je prijave protiv gradonačelnika, njegovog šefa kabineta, gradskog pravobranioca, načelnika nekoliko uprava i većeg broja javnih i privatnih preduzeća.

U saopštenju objavljenom na sajtu DRI navedeno je da su podnete prekršajne i prijave za privredni prestup, ne navodeči protiv koga je podneta koja vrsta.

Ali, zabrinjavajuće je da se na spisku nalaze čelni ljudi svih najvažnijih gradskih institucija i preduzeća - od direktora Pčelice i Direkcije za izgradnju grada, Zorana Jonića i Miodraga Breškovića, preko gradskog pravobranioca Miomire Dinić, bišeg i sadašnjeg sekretara Skupštine grada Dragana Jovanovića i Ljube Petrovića, načelnika gradskih uprava za finansije, komunalne delatnosti, poljoprivredu i izgradnju, Snežane Jovanović, Vladislave Ivković, Aleksandre Brzaković i Mirjane Pešić, do sekretara Gradskog veća Marine Janković, šefa kabineta gradonačelnika Marije Stojanović, pa i prvog čoveka grada Miloša Simonovića.

Na spisku se nalaze i Branislav Ignjatović direktor Sportskog centra Čair, kao i direktori Vodovoda Aleksandar Mitić i Toplane Gorica Mitić.

Osim javnih funkcionera prijave su podnete i protiv direktora najvećih niških građevinskih preduzeća MD GIT i Niskogradnja, a obuhvaćeni su i Hidrokontrola, Bobimik i CD iz Gornjeg Međurova.

Iako to nije precizno navedeno, izvesno je da su postupci pokrenuti zbog utvrđenih zloupotreba, pre svega sa nelegalnim tenderima, o čemu su Južne vesti već pisale.

Naime, prilikom nedavne kontrole trošenja novca iz gradskog budžeta Niša, državni revizori samo u 2010. godini utvrdili su da je zloupotrebljeno preko milijardu dinara, što je bezmalo 20 posto ukupnog novca u gradskojkasi te godine.

Gradonačelnik Miloš Simonović i načelnik Uprave za finansije Snežana Jovanović demantovali su te podatke, a ceo izveštaj ocenili kao "tendenciozan".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    07:42 // 23. 2. 2012.

    E moracu malo vise da citam ovaj vas list,ja mislio da i vi objavljujete samo one novosti koje Vam daju politicari...Moja greska pozzz.

  • Deluvium

    10:51 // 22. 2. 2012.

    Nemoguće! A tako su kvalitetno radili :)
    Duga ruka pravde je, ipak, ponekad dostižna.
    Izgovori kojima se trenutna vlast brani su, blago rečeno, komični.
    DRI ne pravi greške tek tako.

  • Кубура Спасић

    20:45 // 21. 2. 2012.

    Не могу да разумем. Зар се овако пише о елити ДС-а која треба да нас уведе у ЕУ. Који четити људи, а толико "помогоше" народу , да не могу и здравствене књижице да овере. Правац Забела, ћелија са 5 звездица је осигурана за Дос елиту.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: