Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 29. 8. 2019.

| Istražujemo

Dimitrovgrađani daju više od pola miliona dinara za vođenje opštinske Fejsbuk stranice

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Skoro 600.000 između ostalog i za promociju SNS-a
Skoro 600.000 između ostalog i za promociju SNS-a; foto: printskrin

Objavu lokalnih vesti, obaveštenja, saopštenja, najave događaja, ali i promociju vladajuće Srpske napredne stranke na društvenoj mreži Fejsbuk, građani Dimitrovgrada plaćaju 588.000 dinara beogradskoj firmi Goviral, koja je taj posao dobila na tenderu prošle godine.

Građani Dimitrovgrada ogorčeni su kada su saznali koliko se njihovih para izdvaja za održavanje Fejsbuk stranice, a jedna od njih kaže da “stvarno nije u redu to što rade”.

Ne znam, stvarno. Nemam više komentara. Baš sam iznenađena. Ta cifra je strašna za održavanje Fejsbuk profila. Ja imam i Fejsbuk i Instagram i Tviter i nekoliko grupa i stranica na Fejsbuku i znam kako to funkcioniše - kaže Dimitrovgrađanka.

Ona se i sama na Fejsbuku, pored redovnog posla, samostalno bavi promocijom svoje opštine i kulturnih dešavanja u njoj i kaže da je novac koji se izdvaja za ovu svrhu veliki.

S druge strane, s obzirom na to da on promoviše SNS, to treba da bude plaćeno iz budžeta stranke. Kako god da je, mnogo je, jer nije u pitanju osmosatno radno vreme i ne piše tekstove agencija, već ih samo preuzima. Ovaj posao je mogao da radi i neko odavde po nižoj ceni - kaže građanka.

Za ovaj posao Opština Dimitrovgrad raspisala je javnu nabavku prošle godine, a ugovor je, nakon završenog tendera, dobila beogradska firma Goviral, koja je imala najmanju ponudu od 588.000 dinara sa PDV-om.

U pozivu javne nabavke “Pružanje usluge prezentacije opštine Dimitrovgrad na društvenim mrežama - upravljanje digitalnim komunikacijama”, stoji da je prezentacija opštine "potrebna kako bi se podigao nivo i kvalitet promocije privrednih, turističkih i investicionih potencijala opštine". Poslednja objava na Instagramu pre početka ugovora Poslednja objava na Instagramu pre početka ugovora; foto: printskrin

Imajući u vidu porast uticaja društvenih mreža i njihovu sve dominantniju ulogu u promociji aktivnosti lokalnih samouprava u zemlji i svetu i uzimajući u obzir činjenicu da digitalna komunikacija u sve većoj meri zauzima primat u odnosu na tradicionalne kanale kao što su TV, radio i štampa, došli smo do zaključka da je neophodno da zatražimo profesionalnu pomoć iz oblasti upravljanja digitalnim komunikacijama za Opštinu Dmitrovgrad, sve sa ciljem unapređenja privrednog ambijenta i uslova za život svih građana - stoji u dokumentaciji.

Isto tako, u ugovoru koji je potpisan sa firmom Goviral, a do kojeg su novinari Južnih vesti došli na osnovu Zakona o dostupnosti informacija, stoji da su oni u obavezi da se, pored upravljanja komunikacijama na društvenim mrežama, bave i produkcijom multimedijalnih sadržaja.

Međutim, kako je ranije rekla portparolka Opštine Tamara Stančev, oni samo preuzimaju sadržaj sa lokalnih portala.

Dogovor je da preuzimaju vesti sa portala Far i RTV Caribrod. Tako smo se dogovorili, da prate naše portale. Mi imamo dosta posla, nemamo vremena, ni ljudi da mi pišemo. Oni nisu odavde, ono što im kažemo - to objavljuju - rekla je Stančeva.

Pored naloga na društvenoj mreži Fejsbuk, lokalna samouprava ima nalog još i na Instagramu, ali je poslednja aktivnost na ovoj mreži objavljena septembra prošle godine, dok je ugovor sa beogradskom firmom stupio na snagu 5. oktobra iste godine.

Tako, 588.000 dinara Dimitrovgrađani daju samo za vođenje Fejsbuk stranice, što je, po oceni nekih od njih, ogroman novac za tu svrhu.

Podsetimo, zvanični nalog Opštine Dimitrovgrad na društvenoj mreži Fejsbuk od nedavno objavljuje i video sa konferencija vladajuće Srpske napredne stranke koje preuzimaju sa lokalnih medija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lopovgrad

    15:50 // 29. 8. 2019.

    Sad ce ovaj lik sa slike da kaze da je to nasledjeno.... Hahahahah. Dimitrovgrad ista vlast 30 godina

  • Djoka

    14:22 // 29. 8. 2019.

    Rec je o firmi koja je iz krugova oko i intersne sfere, ako ne i njegova, ministra, za ni on sam ne zna sta, Nenada Popovica, pa se takva pounda ne obija. Inace i tender i svota i sve sto se preko te FB stranice radi je cisto stetocinstvo. Ali za to niko nece odgovarati. Tako ti je to u tuznoj i uplasenoj zemlji Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: