Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 7. 9. 2010.

Direkcija gradila bez dozvole

Arhivska fotografija

Za samo tri godine u Nišu izgrađeno ili rekonstruisano bez dozvole više od 70 ulica, pokazuje dokumentacija do koje su došle Južne vesti. U Direkciji za izgradnju grada ovo demantuju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Aca

    15:51 // 7. 9. 2010.

    posmatrac: ako ne mogu brzo da dobiju dozvole, onda se potrude da izmene procedure, Oni su politicari, oni MORAJU da rade po zakonu i za dobrobit gradjana. Ako se sporo dobijaju dozvole, trebali su da se zapitaju kako je obicnom gradjanima i da urade nesto po tom pitanju.. to im je takodje posao

  • xy

    09:22 // 8. 9. 2010.

    Alo bre ljudi 5 godina se prica o tome kako i sta radi Direkcija! PA STO BRE NEKO OD ORGANA NESTO NE PREDUZME? Izgleda da smo sami krivi sto glasamo za takve ljude jer sem biraca nema niko ko moze da ih spreci ! Ocigledno da je tako !!!! Zato pamet u glavu kad dodju izbori!

  • pera

    11:16 // 19. 10. 2010.

    sest godina je direktor JP Direkcija za izgradnju grada , a koliko krivicnih prijava je dobio za to vreme, zlouptrebom svog polozaja daje on veliki graitelj i da on misli dobro narodu, a da susvi ostali los[i momci.

  • mali perica

    11:49 // 19. 10. 2010.

    Dacicu gdine ministru, Malovicka gospodjo ministarka , da li vidite sta se radi u Nisu , dali nas vi vodite u Evropu.

    EU JE SISTEM ZAKONA KOJI SE POSTUJU GDE SE TROSE BUDZETSKE PARE PO ZAKONU.

    NIS, PUTA 50 OPSTINA KAO STO JE NIS, MI CE MO STVARNO UCI U EVROPU SA BANETOM JOVANOVICEM I VAMA. VI STE SA NJUIM NJEGOVI SAUCESNICI

  • Wolf

    20:07 // 17. 9. 2010.

    Da je turska kasaba ostao bilo bi bolje...onda bi tzv. politicari imali straha da im za kradju ne odseku ruku.Ovako nam se smeskaju sa tv-a i nastavljaju da "lapaju".U Barskoj ulici toliko dobar asfalt da trava probila ispod...I naravo...sve je super...tako nam i treba.

  • Radmila

    10:06 // 7. 9. 2010.

    Jedino je vazno da je Branislav Jovanovic fotogenican,i da se slikao na svakom cosku...:)

  • posmatrac

    13:42 // 7. 9. 2010.

    Kad bi se cekale sve dozvole i procedure koja mora da prodju kroz ruke nesposbne birokratije ovaj grad bi i dan danas bio turska kasaba

  • nn

    15:57 // 7. 9. 2010.

    Koliko samo sloja asfalta ne dostaje, svaka druga ilica je uradjena jednim slojem a zna se da mora dva. E da je pravde pa da zatvore tog coveka!

  • natalija stanković

    23:32 // 7. 9. 2010.

    Nije Smiljko bio budala!

  • SUPER JUNAK

    09:35 // 8. 9. 2010.

    Eh blago nama kad je u nas grad stigo ERIK jer sada kad Erik pojede malo Bitumena iz asvalta gde ce nam biti kraj!!! Uh Erice kreni sa poslovima samo ti kreni kopaj vec iskopano asvaltiraj vec asvaltirano sipaj tamo mesaj ovamo SVE DOK SE NARODU NE SKUPI PA I ERIKA I TELETABISA ZAJEDNO POSALJE U PIROT PO MALTER !!!!

  • muka

    15:56 // 8. 9. 2010.

    kamo srece da se vise radi,a manje prica.Verovatno poruke salju oni cije su ulice vec asvaltirane vise godina.Odite do onih kojima su ulice uredjene zadnjih 5 godina,pojesce vas.Kada vam deca hodaju kroz blato niz godina,a onda ih neko obraduje sredjivanjem ulice sigurno ce biti zahvalni.Gradjanima je bitno da se ulice rade,a savet za ostale neka u svojim preduzecima urade isto koliko direkcija za grad i njih cemo hvaliti.Politiku ostavite po strani i prosetajte malo kroz ulice onih koji su skoro dobili asfalt videcete sta je radost.Bolje iznesite podatke koja je stranka i koliko para donela u grad iz resornih ministarstva,ali molimo vas budite objektivni.

  • Nikola

    20:58 // 2. 12. 2010.

    Radim kao izvođač radova u niskogradnji u jednoj firmi u sloveniji.
    U slučaju da je veći projekt rekonstrukcije (kanalizacije, instalacija itd) u većem obimu onda se u postupku projektiranja redom traži i građevinska dozvola.
    U drugom slučaju kada se radi samo sanacija i asfaltiranja gde nije bio potreban projekt se broje kao radovi na popravki ili javnom održavanju ulice i kao takve ne podležu dobijanju građevinske dozvole. Jednostavno, zar ne, zašto zatezati za svaku sitnicu po građevisnku dozvolu ako se već radi u javnu korist.

  • Bobby

    17:22 // 7. 9. 2010.

    Nije problem samo u tome sto su ulice izgradjene bez dozvola, vec su sporni i kriterijumi po kojima se to radilo. A zasto se zurilo sa izgradnjom nekih ulica, narocito oko kuca istaknutih funkcionera, cak i nepostovanja urbanistickog plana, te da li je bilo korupcije prilikom donosenja takvih odluka, to su po meni kljucna pitanja.

  • Predrag

    23:45 // 7. 9. 2010.

    @posmatrac
    Da li ti uopste razmisljas pre nego sto napises nesto? Prosto se zapitam gde to moja deca rastu kad ih svi uce da zakone postuju samo zaludni ljudi.

  • milica

    10:48 // 8. 9. 2010.

    @ posmatrač

    A da li biste mi, molim vas, objasnili čemu služe dozvole? U čemu je smisao "dozvole" i "uslova" ako prvo nešto uradiš, pa tek onda pitaš da li je to dozvoljeno i da li su ispunjeni ti "uslovi"?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: