Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 2. 8. 2012.

| Istražujemo

Direkcija opet gradi na "divlje"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
radovi konj

Direkcija za izgradnju grada Niša otpočela je radove na Trgu Kralja Milana bez potrebnih dozvola. Građevinska inspekcija ne reaguje.

Kako je Južnim vestima potvrio pomoćnik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju Dragan Milovanović, Direkcija je zatražila dozvolu, ali ona još nije izdata.

Zbog čega građevinski inspektori do sada nisu reagovali nismo uspeli da saznamo. U Upravi za inspekcijske poslove rečeno nam je da su i načelnik Ljubiša Janić i njegov pomoćnik za građevinsku inspekciju Srđan Laketić na godišnjim odmorima, pa niko ne može da komentariše.

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović potvrdio je da su radovi počeli bez građevinske dozvole, ali da je saglasnost zatražena od Uprave za komunalne delatnosti.

- Pošto nismo dobili građevinsku dozvolu, zatražili smo saglasnost za rekonstrukciju. Svi radovi se izvode sa pozicije za održavanje saobraćajnica i sve je po zakonu - rekao je Jovanović.

Međutim, radovi su otpočeti bez dobijanja i te saglasnosti. Tačnije, Uprava za komunalne delatnosti još nije dala "zeleno svetlo".

- Pa, šta mi sad da radimo? Da čekamo da nam izdaju saglasnost, pa da Filmski susreti već počnu? Bitno je da je to gradsko zemljište i da mi imamo projekat za to - kaže Jovanović.

Na konstataciju novinara da to znači da su radovi otpočeti suprotno zakonu, odnosno bez i kakve saglasnosti ili dozvole, Jovanović je rekao da to "nije pitanje zakona, već gradskih odluka".

- To su gradske odluke, ne zakoni. Znači, to su naši interni akti koje donose Grad i gradske uprave i one nemaju snagu zakona. Sve je po zakonu - kaže Jovanović.

Radovi na rekonstrukciji Trga otpočeli su poslednjih dana jula, a izvršni direktor Direkcije Branislav Jovanović (URS) održao je tim povodom i konferenciju za novinare na toj lokaciji. Južne vesti nisu bile pozvane na događaj.

Bitno je naglasiti da je načelnik Uprave za inspekcijske poslove Ljubiša Janić kadar Ujedinjenih regiona Srbije, na čijem čelu u Nišu se upravo Branislav Jovanović. To znači da je Jovanović zapravo Janićev partijski šef.

Kako su Južne vesti već mnogo puta pisale, iz ove Uprave konstantno odbijaju da saopšte u koliko slučajeva su građevinski inspektori reagovali na divlje radove koje realizuje Direkcija.


Direkcija ne zove Južne vesti

U poslednjih godinu dana na adresu Južnih vesti iz Direkcije za izgradnju grada gotovo da nije stigao ni jedan poziv za konferenciju za novinare tog preduzeća.

- Mi pozive šaljemo samo medijima koji nas prate. Zbog čega bismo slali Južnim vestima kad vi nijednom niste došli? - pitao je PR Direkcije Dragan Videnović.

Ipak, Vidanović je obećao da će u buduće slati pozive.

- Nije to nečiji rođendan, pa da biraju kog će da zovu. Direkcija je preduzeće čiji je osnivač Grad Niš, a finansira se novcem poreskih obveznika. Ovakva sitaucija stvara sumnju da neko izbegava naše novinare - kaže urednik Južnih vesti Predrag Blagojević.

Južne vesti su se ovim povodom obratile gradonačelniku Niša i novinarskim udruženjima.

N.T.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Znajisha

    09:36 // 25. 9. 2012.

    Za gradjane nije bitno da li odluka ima snagu zakona kad mu dodje prijava i kad treba da plati kaznu. Srecom da su ljudi propali pa nema odakle da im se naplate kazne. Toliko od srece u zivotu u ovoj zemlji. Celnici moraju svojim primerom da pokazu kako se uvodi red u drzavu, grad, mesnu kancelariju. A ne da roditelji pokazuju prstom na njih i da deci pricaju da ako ne budu postovali pravila jednog dana ce postati gradski oci i milosne gradske majke. Ko to da ispravi???

  • mika

    12:34 // 29. 8. 2012.

    Pa ne pravi jovanovic to za svoju decu nego za sve nas ... svasta .. sva sreca pa je gotovo .. sta ste vi hteli da stopirate izgrednju jer nema dozvole .. opet SVASTA

  • Spot

    20:25 // 24. 8. 2012.

    Sve vise mi se svidjaju ove Internet novine, retkost u srbiji, a pogotovu na podrucju van Beograda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: