Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 17. 9. 2012.

| Istražujemo

Direktor bez fakulteta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Dejan-Gocic.jpg
Dejan Gocić

Kandidat Srpske napredne stranke za direktora Lutkarskog pozorišta u Nišu Dejan Gocić, osim srednje trogodišnje škole za trgovca i ima samo još četvrti stepen konfekcijskog tehničara.

U biografiji koju je priložio uz kandidaturu za direktora Pozorišta Gocić (40) je naveo da je diplomirao na Nacionalnoj akademiji za filmsku i pozorišnu umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji.

Međutim, prema podacima do kojih su došle Južne vesti, u njegovoj radnoj knjižici upisane su samo trogodišnja trgovačka škola "Dimitrije Tucović" 1990. godine, dok je osam godina kasnije upisana i diploma četvorogodišnje Škole mode i lepote "Filip Kljajić" iz Niša. radna knjižica Detalj iz radne knjižice

Gocić potvrđuje naše informacije, ali kaže da je problem što ne uspeva da nostrifikuje svoju diplomu i da sličan problem ima još 12 njegovih kolega iz Srbije koji su se školovali sa njim u Sofiji.

- Zapravo, te diplome se ne nostrifikuju jer mi u državi nemamo fakultet koji to može da uradi. Nema stručnog kadra. Dakle, trebalo bi da se automatski priznaje. Ja fakultet imam, a država ima problem koji mora da reši - kaže Gocić.

Gocić dodaje da je ta diploma priznata svuda u svetu, a da problem ima samo u Srbiji.

Očekuje se da o Gocićevom izboru za direktora Lutkarskog pozorišta, ali i smeni i imenovanju više od 20 direktora niških javnih preduzeća i ustanova Skupština Grada odlučuje na sednici zakazanoj za danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    07:02 // 7. 1. 2019.

    Dinu znam dugo i secam se kad je imitarala jednu zaista vrh curu koja tada bese lutka,za razliku od Dine.U glumce je otisla jer je imala finansijskih mogucnosti a o njenom talentu nema potrebe trositi reci.

  • Diplomac

    21:12 // 3. 12. 2014.

    O fakultetima lose govore samo oni koji nisu prosli ni pored njega.Tako,Stojane,ili ga imas ili ga,kao ti,nemas.O tome je trebao ranije da razmisljas.

  • laza

    12:52 // 15. 5. 2014.

    kako ste dosli do kopije radne knjizice

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: