Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 19. 11. 2010.

| Istražujemo

Direktor na plaćenom odsustvu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Milan Jovanović, arhivska fotografija; foto: tracara.com

NIŠ - Da i direktor može na plaćeno odsustvo zbog viška radnika ili smanjenja posla, pokazuje i primer niškog gradskog preduzeća "Tržnica".

Izvršnom direktoru ovog preduzeća, Milanu Jovanoviću, dozvoljeno je dvomesečno odsustvo s posla uz naknadu od 80% prosečne zarade zbog "privremenog smanjenja obima rada" na tom radnom mestu, pokazuje dokumentacija do koje su došle Južne vesti.

- To nije izuzetak, mi imamo još desetak-petnaest zaposlenih koji su na plaćenom odsustvu. Trenutno je obim posla manji i na taj način štedimo deo novca za njihove plate i prevoz. Radnici se sami prijavljuju i nama to u nekoj meri olakšava poslovanje - kaže Nebojša Petrović, direktor JKP Tržnica.

Milan Jovanović, široj javnosti poznat pod nadimcima "Životinja" i "Strongmen", svojevremeno najjači čovek na svetu i jedan od najpopularnijih srpskih blogera, nije želeo da komentariše naša saznanja.

- Nemam šta da kažem - kratko je odgovorio.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović, koji je na ovu funkciju postavljen kao kadar Jedinstvene Srbije, je nekoliko dana od 2. novembra, od kada je na plaćenom odsustvu, proveo u Beogradu na snimanju filma "Sestre".

Iako je na plaćenom odsustvu u Tržnici skoro 10% zaposlenih, od početka godine zaposlene su najmanje četiri osobe saznaju Južne vesti. Iz Gradske kuće za sada nema reakcija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • II

    13:55 // 8. 5. 2011.

    Bio je gorila u Americi, i to ga je nekako od Milana Životinje, gradskog degena i siledžije, promenilo u Milana Strongmena, ''pisca i biznismena''. Kad se vratio tupio je po statusima kako u Srbiji mora da se ''plati za posao koji se ne plaća ni bednih 1000 evra'', kako će on u Bg da ide, ''tamo ima još poštenih ljudi''. I onda se verovatno uplašili gradski oci, da ne pukne bruka međ svetskim gorilama, pa mu dali mesto direktora tržnica, al' ne mogli 1000 evra da mu daju, pa se nagodili - oni njemu 65.000, a on i ne mora na posao da dolazi...

    • mile

      14:27 // 20. 11. 2012.

      Hahah..reality check :)

  • Meli Eddelbüttel

    18:55 // 11. 1. 2011.

    Shta vam je ljudi, pa to je od uvek bilo, samo ne u ovoj meri! Moj Bratanc, mora slobodan dan odraditi ! Znaci , 16 sati. A, zashto ??? Zato shto nije privatnik koji ne poshtuje zakone o zashtiti na radu niti Direktor, a kontrole kao da nema... Previshe korupcije koja ce unishtiti do kraja, tu lepu zamlju, " SRBIJU "

  • Milos

    18:13 // 18. 12. 2010.

    Sve po zakonu, konkurs (kafana), pa kafana i dodgovro pa opet kafana i sve je reseno. A posto covek radi puno a posla manje dozovoljeno je da ode na placeno odsustvo zbog usavrasavanja, na filmu !!!
    To sto nisu usavrsili poboljsali posao naravno da nije bitno. Po staroj narodnoj sa malo modifikacija, dobra veza i gvozdena vrata otvara.
    PS. verovatno zvao Miki Rurk da urgira posto je milan zivotinja ( nadimak pre strongmen) blizak sa doticnim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: