Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 13. 2. 2018.

| Istražujemo

Direktor niške Pošte slupao službena kola dok je bio na odmoru?

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda
Slupana "škoda" parkirana u "Nišautu"; foto: čitalac

Iako je direktor niške Pošte Miroslav Janojlić trebalo da bude na odmoru u trenutku kada je slupao službenu “škodu”, njemu je, prema dokumentaciji u koju su imali uvid novinari Južnih vesti, prekinut odmor dan pre udesa, ali je to rešenje izdato tek desetak dana nakon udesa.

rešenja Rešenje Pošte izdato deset dana nakon što je trebalo Rešenje o godišnjem odmoru, prema kojem je trebalo da bude van posla do 7. avgusta 2017. godine, Janojliću je izdato 24. jula.

Ipak,direktoru Pošte je, navodi se u dokumentima, “zbog potrebe procesa rada i organizacije rada u preduzeću” prekinut odmor, pa je trebalo da se vrati u direktorsku fotelju 3. avgusta, baš na dan udesa.

Međutim, rešenje o prekidu odmora izdato je tek 15. avgusta, odnosno 12 dana nakon udesa, a do Janojlićevih ruku je stiglo tek 17. avgusta, kada je potpisao da ga je primio.

Podsetimo, radnici niške Pošte tvrde da se u trenutku saobraćajne nezgde 3. avgusta 2017, Janojlić u "privatnoj režiji" prevozio službenim kolima preduzeća kojim rukovodi. Međutim, direktor nije želeo da daje izjave u vezi sa ovim slučajem, jer, kako je rekao, "po nalogu iz Beograda, ne sme da daje izjave za medije".

Pored toga, u Policijskoj upravi Niš tvrde da nemaju zapisnik o ovoj saobraćajnoj nezgodi, iako prema Zakonu to moraju da imaju, jer su obavili uviđaj.


Putni nalog bez navedene relacije

Janojlić je učestovao u saobraćajnoj nezgodi kod sela Lalinac, međutim, u putnim nalozima kojima su novinarima Južnih vesti dostavili iz Pošte Srbije nije navedena tačna maršruta.

Pored toga, iako je u putnom nalogu upisano da je slupana "škoda oktavia" korišćena u vreme nezgode, 3. avgusta 2017. godine, nije navedeno ko je njome upravljao, niti ko se njome prevozio, a nedostaju i pečat i potpis korisnika vozila.

Direktor novinarima Južnih vesti, pod istim obrazloženjem, nije odgovorio ni na pitanja da li je tada imao putni nalog i da li je bio na odmoru, već je novinare uputio na portparola. Međutim, portparol ni nakon 5 meseci nije dao odgovore na ova pitanja.

Inače, Pošta Srbije je dugo odbijala da dostavi informacije o ovom slučaju, sve dok nije reagova Poverenik za informacije od javnog značaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • koleginica

    18:35 // 14. 2. 2018.

    Tako nam i treba. Taj nezna sta je to sram. Unistio nam je volju. Nista ne radi ako nema interes. Svii smo krivi sto se ne bunimo i obavestimo policiju, predsednika ili generalnog. Cela posta je glasala protiv njega i bas ga briga, nema taj obraz. Kako posle ovoga moze nekoga da gleda u oci.

    • Anonimac

      10:00 // 19. 2. 2018.

      Da su svi glasali protiv njega ne bi on danas bio 14-ogodisnji direktor. Verovatno je obezbedio hleb mnogima od vas pa ga zato i mrzite. Zbog te nezahvalnosti ce vam deca ispastati.

  • Aperkat

    05:22 // 14. 2. 2018.

    S obzieom da je zapisnik,verovatno Koperfild,pretvorio u nevidljiv,mozemo konstatovati da udesa nije ni bilo,da skoda i ne postoji a ako treba,Janojlic i ne koristi godisnji odmor! Bas ves briga,narod placa porez,samo sebe gleda,metiljav je i uplasen,sludjen Pinkom ,Grandom I Heppy-jem, da ste i zgradu polomili i srusili,zataskalo bi se sve!

  • Sale

    19:15 // 13. 2. 2018.

    Sedista su oborena sta misliste zasto su slupana!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: