Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 24. 8. 2017.

| Istražujemo

Direktor niškog Biroa rada i dalje ćuti o partijskom zapošljavanju

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
radna knjizica
Matić zapošljava i ćuti; foto: J.V/S. M.

Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rekli da o tome ko će i po kojim kriterijumima biti zaposlen u niškoj filijali odlučuje njen direktor Boban Matić, on nedeljama izbegava da odgovori na pitanja novinara kako su do posla došli funkcioneri SNS. Matić ne odgovara ni na pitanje da li je nedavno zapošljenje ćerke direktorke Narodne biblioteke, u vezi sa zaposlenjem njegove žene u biblioteci.

Nema odgovora na pitanja, po kojim kriterijumima su u niškom Birou rada dobili posao Vanja Stojković i Marko Rajić, koji su radili pri Kabinetu prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića, kao i još nekoliko SNS omladinaca, jer Matić već mesec dana izbegava novinare Južnih vesti.

On ne odgovora na mejl koji su mu uputili novinari, ali ni na telefonske pozive, jer njegova sekretarica svaki put kaže da je van kancelarije ili na sastanku.

Podsetimo, dvadesetak omladinaca vladajuće stranke, krajem prošle i početkom ove godine, potpisalo je ugovore za rad na određeno u niškoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Međutim, iako su u NSZ rekli da će oni raditi "najduže 6 meseci", nakon isteka, po Matićevom nalogu, ugovori su im produženi na još pola godine.


Kriterijumi za zaposlenje ćerke direktorke Biblioteke?

natasa stankovic i boban matic Usluga za uslugu?; foto: JV I ćerka direktorke Narodne biblioteke "Stevan Sremac" Nađa Mančić, aprila ove godine je van konkursa i jasnih kriterijuma dobila posao u niškoj filijali NSZ.

Međutim, i ovog puta je izostao Matićev komentar zašto i kako je ona izabrana za taj posao i da li je njeno zaposlenje u vezi sa zaposlenjem njegove supruge i gradske odbornice Aleksandre Matić, koja je samo nekoliko meseci ranije dobila posao u Biblioteci.

Inače, Matići su članovi PUPS-a, dok je direktorka biblioteke Sonja Šuković, nedavno ovu stranku zamenila SNS-om.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Тресла се гора, родио се миш

    12:38 // 25. 8. 2017.

    Tresla se gora, rodio se mis.

  • nikola bre

    21:30 // 24. 8. 2017.

    Ovaj nazovi director i njegova zamenica se ponasaju kao da je biro njihov! A tek pridosli omladinci,sve to neobrazovano,bahato i neprofesionalno! Kakve samo skole i diplome imaju! Sramota za grad i zemlju a za ustanovu da ne govorim.Kakvi prostaci je vode,sta reci za njihove naslednike...

    • Buki

      23:52 // 24. 8. 2017.

      Maticu, pa oglasi se jednom, nemoj samo da cutis, pa valjda toliko imas hrabrosti.

  • Jasar

    17:49 // 24. 8. 2017.

    Kada uđete u biro imate osecaj da ste usli u nebitnu zgradu gde treba da udarite pecat zbog zdravstvenog ...

    • vlada

      23:16 // 24. 8. 2017.

      Ko Vas je slagao da Vam treba pečat sa biroa za zdravstveno? Godinama unazad nemate obavezu javljanja na biro da bi ste overili knjižicu kao nezaposleno lice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: