Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 21. 8. 2017.

| Istražujemo

Direktor niškog "Parking servisa" slupao službeni auto

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda oktavia
Janković platio 30.000 dinara u humanitarne svrhe; foto: Flickr, Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier (ilustracija)

Pošto se na raskrsnici u MIN-ovom naselju nije zaustavio kod znaka “stop”, prvi čovek niškog Parking servisa Marko Janković se službenom “škodom oktaviom” sudario sa “tojota” džipom. Nezgoda koja se dogodila novembra 2013, tek sada je dospela u javnost, a iako se sve odigralo u 20:35, u Parking servisu tvrde da je tada Janković bio na “redovnim poslovnim aktivnostima”.

krivična prijava Detalji iz krivične prijavePrema krivičnoj prijavi podnetoj tada protiv Jankovića, navodi se da se nezgoda dogodila na raskrsnici ulica Petra Aranđelovića i Bubanjskih heroja u MIN-ovom naselju i da je džip sa kojim se direktor sudario, pripadao niškoj firmi "Rajk komerc".

Do saobraćajne nezgode je došlo na taj način što se Marko Janković kretao “škodom oktavia” Ulicom Petra Aranđelovića iz pravca Novog groblja u pravcu Ulice Dimitrija Tucovića i kada je došao do raskrsnice sa Ulicom Bubanjski heroji, izazvao saobraćajnu nezgodu tako što nije zaustavio vozilo na saobraćajnom znaku “stop” i nije ustupio prvenstvo prolaza "tojoti rav" kojom je upravljala Ana Rajković - navodi se u krivičnoj prijavi.

U saobraćajnoj nezgodi, navodi se u krivičnoj prijavi, Rajkovićeva je bila povređena.


Janković bio na poslovnom zadatku?

Iako se saobraćajna nezgoda dogodila u dvadesetak minuta pre 21 sat, u Parking servisu kažu da je direktor Janković tada “obavljao redovne poslovne aktivnosti” i da je za "škodu oktaviu" “imao putni nalog”.

Direktor je navedenog dana obavljao redovne poslovne aktivnosti, posedovao je putni nalog i nije bilo apsolutno nikakvih nepravilnosti. Što se tiče radnog vremena, ukazujemo vam da većina službi u preduzeću ima radno vreme od 7 do 21 sat, a da pojedine službe preduzeća rade 24 sata dnevno - rekli su u Parking servisu.

Novinari Južnih vesti su od Parking servisa zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražili putni nalog direktora preduzeća. Parking servis na zahtev mora da odgovori u roku od 15 dana.


Nagodio se sa tužiteljkom

naredba Janković se nagodio sa tužilaštvom da uplati 30.000 dinara u humanitarne svrheIako je protiv Jankovića pokrenut krivični postupak, on se nagodio sa zamenicom javnog tužioca Mirjanom Momčilović da uplati 30.000 dinara u humanitarne svrhe, pa ovaj slučaj nikada nije došao do Suda.

Pritom, tih 30.000 dinara je uplatio na račun Vlade Srbije.

Nalaže se se osumnjičenom Marku Jankoviću da uplati novčani iznosi od 30.000 dinara u humanitarne svrhe u korist Vlade Republike Srbije, svrha uplate: Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti - poplave - piše u naredbi Osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, Marko Janković je funkcioner SNS, a imenovan je za direktora Parking servisa Niš oktobra 2013. godine.

S obzirom na to da mu oktobra ove godine ističe mandat, raspisan je konkurs za funkciju koju on trenutno obavlja, na koji se javio čak 21 kandidat. Međutim, ni pored upornih pokušaja novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju ko se sve prijavio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niška

    23:55 // 22. 8. 2017.

    Pa ne radi se ovde o nekom neukom paoru ili pubertetom razuzdanom klincu kome su mama i tata poklonili automobilčić, ovde je reč o javnoj ličnosti koja treba da bude primer celom kolektivu. Uzgred u MIN-ovom naselju koliko ja znam nema zoniranih parkirališta a tek ih nije bilo 2013-e. Ko zna gde je bio direktorčić.

  • Pera

    08:49 // 22. 8. 2017.

    Neće ništa da se desi, ovo je samo zamajavanje naroda. Neće biti niko smenjen, neće da mu se oduzme sl. automobil, neće primiti manju platu.....

  • Vracao se...

    08:41 // 22. 8. 2017.

    ... sa izuzetnog puta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: