Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 19. 12. 2018.

| Istražujemo

Direktor niškog Vodovoda službenim kolima išao na utakmice "Železničara" po Srbiji

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
igor vucic
Vučić tvrdi da je putovao samo kada su se sportski događaji, preklapali sa komunalnim; foto: Lj. J.

Od Pančeva do Šapca, direkor JKP Naissus Igor Vučić je službenim kolima ovog javnog preduzeća tokom 2018. godine odlazio na utakmice Rukometnog kluba Železničar, u kojem je obavljao funkciju predsednika kluba. Vučić potvrđuje da je išao na utakmice Želje službenim kolima, ali da je to bilo tada kada je u mestima održavanja utakmica imao i obaveze vezane za preduzeće kojim rikovodi.

citroen "Citroen" Vodovoda parkiran ispred hale "Čair" kada je igrala "Želja"; foto: čitalacU nedelju 17. marta, u polufinalu Kupa Srbije Železničar je pobedio Metaloplastiku, 25. aprila "Želja" je igrala protiv Zvezde u Beogradu, 23. maja u Panečevu, a 1. jula je ovaj niški rukomentni tim za jedan bod od Metaloplastike izgubio u Šapcu.

Svaki put, rukometni tim je bodrio i pratio njihov tadašnji predsednik kluba Vučić i to, prema putnim nalozima, “citroenom” Vodovoda.

Vučić potvrđuje da je posećivao utakmice "Želje" autom koje su kupile i za koje gorivo plaćaju Nišlije, ali samo tada kada su se poklapale sa dogođajima vezanim za rad u Vodovodu. Međutim, nije precizirao o kojim se događajima se konkretno radi.

Moje pojavljivanje na navedenim rukometnim utakmicama i dolazak službenim vozilom JKP Naissus-a isključivo su rezultat vremenskog poklapanja 2 događaja iz različitih oblasti, komunalne i sportske. Svako korišćenje službenog vozila, kako od strane direktora, tako i svih zaposlenih u preduzeću, uredno se i u skladu sa zakonom evidentira, za šta postoje i validni dokazi - navodi Vučić.

citroen Igor Vučić i "citroen" niškog Vodovoda, 1. juna u Šapcu, kada je "Želja" izgubila utakmicu; printskrinIstiče i da se prema odluci Nadzornog odbora Naissusa "odobrava stalna upotreba službenog vozila vršiocu dužnosti direktora".

Od maja 2018. godine se, kako kaže, odrekao novčanih naknada za službena putovanja, a tvrdi i da nije uzimao pare iz preduzeća za putovanja koja su uključivala posete utakmicama Želje.

Podsetimo, Igor Vučić koji je oktobra 2017. imenovan za v. d. direktora Naissus-a, na sednici Skupštine Železničara februara ove godine izabran je za predsednika Upravnog odbora ovog rukomentnog kluba.

On je dan nakon što je izabran za predsednika Želje obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije o obavljanju i ove funkcije.

Agencija je nakon toga donela rešenje, kojim je zahtevala od Vučića da se odrekne jedne od dve funkcije, jer je protivzakonito obavljanje obe istovremeno. Juna je ponudio ostavku u ovom klubu.

Oktobra ove godine, konačno je i formalno imenovan za direktora Vodovoda, a pre nekoliko meseci je, prema podacima sa APR-a, na mesto predsednika UO Železničara izabran Dragoljub Kulić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NOVINAR

    16:47 // 27. 12. 2018.

    GPS za direktora i sefove
    NA ZBORU RADNIH LJUDI DIR VUCIC JE OBECAO UGRADNJU GPS UREDJAJA ZA PRACENJE CISTERNI I KAMIONA. OCEKUJEM UGRADNJU UREDJAJA I U CITROEN, A I SEFOVIMA

    • Jelena

      13:41 // 1. 1. 2019.

      i treba tako,da budu primer za radnike

  • ja-valderama

    02:46 // 21. 12. 2018.

    Radim u navedenom JKP-u, i cini se posle nekoliko godina da covek nije lopov.Ima strategiju i viziju, sto za mojih 8 god. nisam video. Stop botovima

    • David Štrbac

      21:38 // 21. 12. 2018.

      Prijatelju procena ti je na mestu, zato je dotični koji ima viziju i strategiju zakazao zbor sa radnicima u 7h i 30 min na Medijani da im kaže da će od solidarne pomoći dobiti za 2018 verovatno Stojka, dok su druga javna preduzeća isplatila ili pola ili celu godišnju svotu. Zato vizionara vodi kući da i ti progledaš lično.

  • IGYPOP

    18:58 // 20. 12. 2018.

    Nije on isao zato sto je hteo nego zbog preduzece

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: