Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 10. 10. 2018.

| Istražujemo

Direktor osnovne škole u Lebanu zaposlio svog sina kao nastavnika

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
OŠ Vuk Karadžić Lebane
Agencija predložila smenu direktora škole, foto: edukacija.rs

Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Lebanu Dragana Jovića zbog sukoba interesa, jer je na zaposlio "na određeno" svog sina u školi na čijem je čelu.

Dragan Jović je u svojstvu direktora škola, kako stoji u rešenju Agencije, sa svojim sinom Aleksandrom Jovićem potpisao ugovor o radu, na radnom mestu nastavnika matematike, sa punim radnim vremenom, na određeno vreme.

Jović je bio obavezan da kao neko ko je na javnoj funkciji Agenciju za borbu protiv korupcije obavesti o sukobu interesa pri potpisivanju ugovora o radu sa svojim sinom, što on nije učinio.

Zaključenjem ugovora o radu sa svojim sinom Aleksandrom Jovićem, direktor škole Dragan Jović doveo je sebe u situaciju sukoba interesa - navode u Agenciji.

Direktor škole u Lebanu je, kako je utvrdila Agencija, prekršio Zakon jer je prilikom vršenja javne funkcije javni interes podredio privatnom.

Imenovani je javni interes podredio privatnom, iskoristivši javnu funkciju za sticanje koristi, odnosno pogodnosti za povezano lice, čime je ugorzio poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije - navode u Agenciji.

Jović se inače, kako stoji u rešenju Agencije, nije izjašnjavao na obaveštenje o pokretanju postupka. Komentar na predlog o smeni od direktora škole nismo uspeli da dobijemo jer se niko nije javljao na fiksni telefon škole koju vodi.

Podsetimo, iz Ministarstva su najavili smene korumpiranih direktora, ali pošto smatraju da rešenja Agencije za borbu protiv korupcije u praksi “nisu uvek crno-bela”, Ministarstvo će birati i vagati ko će od predloženih biti smenjen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oscar Pitagor

    02:53 // 11. 10. 2018.

    На Косову (део где живе Албанци) и у Црној гори строго се поштује неписано правило - свака породица мора да има бар 1 члана који прима плату из буџета. Ко ће то бити најчешће одлучује породица. Небитна је политичка оријентација. Проверите!
    Резон је исти: "Ово није Србија – овде морају сви да остану живи."

    Благословљени нека су сви они који су крвљу МОРАЛИ да плаћају своје ослобађање од оваквих.

  • Dos Pepes

    02:48 // 11. 10. 2018.

    @Ivan Pa zaposli i ti svoje dete/decu

  • posten

    14:38 // 10. 10. 2018.

    Realno, ko nebi svoje dete zaposlio

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: